Κοινωνία

Ανατροπή: Εφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

Παραγγελία για να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης σε βάρος του βουλεύματος, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», στηριζόμενος στις γνωματεύσεις που δόθηκαν για τα ποσοστά αναπηρίας του κρατουμένου.

Ασκήθηκε έφεση 

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας Εφετών Χαλκίδας, ο οποίος εδώ και ημέρες ερευνούσε το ενδεχόμενο άσκησης εφέσεως, άσκησε τελικά το δικαίωμά του.

Στην παραγγελία του, ο ανώτερός του εισαγγελικός λειτουργός, κ. Βουρλιώτης, ανέφερε: «Το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαινεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Την ίδια ώρα, το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ενημερωτικό site που διάκειται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τον δρόμο για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία ήδη έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αποφυλάκιση, μελετώντας εάν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα, όπως δωροδοκία -ενεργητική και παθητική- καθώς και χρήση ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, η γνωμάτευση για τον Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Και αυτό γιατί η γιατρός που έβαλε την υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον «Ευαγγελισμό», ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

H άσκηση της Έφεσης δεν σηματοδοτεί αλλαγές στην ποινική μεταχείριση του Αριστείδη φλώρου όσον αφορά στην εκτέλεση της ποινής του, με δύο λόγια δεν επιστρέφει αυτομάτως στις φυλακές, γεγονός που θα γίνει μόνο εάν η έφεση γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ