Κόσμος

Αμερικανός υμνεί την Ελλάδα και τη Μύκονο γράφoντας ένα θυμωμένο email στην ανιψιά του


“Ταξίδεψα από τη Φλόριντα στην Ελλάδα για να χαλαρώσω απλώς άλλη μία παραλία”. Αυτή η ανάρτηση μίας νεαρής Αμερικανίδας από τις διακοπές της στη χώρα μας προκάλεσε την αντίδραση του επίσης Αμερικανού θείου της, ο οποίος πραγματικά ενοχλήθηκε από την αναφορά της σε “άλλη μια παραλία” και φρόντισε με μία εξαιρετική επιστολή του προς αυτήν να τη… βάλει στη θέση της, εξυμνώντας τις ομορφιές της Ελλάδας.

Διαβάστε την επιστολή του:

“‘Απλώς άλλη μία παραλία’; Αλήθεια; Συγγνώμη Syd, αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να αντισταθώ.

Από τον φρέσκο βασιλικό που βλέπω στο τραπέζι στο φόντο, μοιάζει σαν να έβγαλες αυτήν τη φωτογραφία στην παραλία της Αγίας Άννας, αλλά άσχετα αν την έβγαλες εκεί ή σε οποιαδήποτε από την 50 και πλέον απίστευτα πανέμορφες και μοναδικές παραλίες της Μυκόνου, ούτε μία δεν μπορεί να συγκριθεί έστω και στο ελάχιστο με οτιδήποτε στη Φλόριντα, ούτε και στα περισσότερα άλλα μέρη του κόσμου δηλαδή.

Τα διάφανα, δροσερά νερά του Αιγαίου και τα φαινόμενα με τους βοριάδες που διατηρούν την εξωτερική θερμοκρασία περίπου 10 βαθμούς πιο δροσερή από τα άλλα νησιά έχουν καταστήσει αυτό το συγκεκριμένο νησί ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο.

4.000 νησιά

Με σχεδόν 4.000 νησιά συνολικά (εκ των οποίων τα 900 κατοικήσιμα), τα απίστευτα αξιοθέατα της ενδοχώρας, όπως τα Μετέωρα που ήσουν πολύ τυχερή που επισκέφθηκες και η ασύγκριτη αρχαιολογική σημασία της χώρας, είναι απλώς κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους η χώρα στο σύνολό της είναι σε περισσότερες “λίστες επιθυμιών” από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, που αυτός με τη σειρά του, παρεμπιπτόντως, ίσως ήταν ο λόγος που πήγες εκεί.

Αν δεν έχεις αναχωρήσει ακόμα για τη Σαντορίνη, ίσως θελήσεις να κάνεις μία δεκάλεπτη βόλτα με πλοίο στη Δήλο, όπου σύμφωνα με τον θρύλο γεννήθηκε ο Απόλλων και σύμφωνα με την ιστορία ήταν μία από τις σημαντικότερες πολιτικές και οικονομικές τοποθεσίες στον κόσμο και, ενώ η παραλία του Μαϊάμι και τα μέρη που γνωρίζεις καλά είναι ηλικίας κάτω των 200 ετών, αυτά τα μέρη είναι σχεδόν 4.000 χρονών και πολλά από τα “ερείπια” στέκουν ακόμα σήμερα, το οποίο υποθέτω ότι λέει πολλά για την ελληνική αρχιτεκτονική και μηχανική.

Οι θρύλοι και η μυθολογία λένε επίσης ότι ολόκληρο το νησί της Δήλου ήταν κάποτε καλυμμένο με χρυσάφι και μέχρι σήμερα προστατεύεται από το φόβο ότι μπορεί να κλαπεί ο χρυσός.

Μύκονος και Σαντορίνη 

Αν έχεις φύγει από τη Μύκονο και είσαι ήδη στη Σαντορίνη, θα συνιστούσα να πας στο Ακρωτήρι δίπλα από την Κόκκινη Παραλία και αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι η Χαμένη Πόλη της Ατλαντίδας, ίσως η δεύτερη ή η τρίτη πιο σημαντική τοποθεσία για τη δημοκρατία, την πολιτική και τους νόμους (η ειδικότητά σου) μετά την Αθήνα και τους Δελφούς, που αμφότεροι είναι επίσης στην Ελλάδα, όπως γνωρίζεις και έχεις επισκεφθεί.

ΑΡΑ, όταν κάθεσαι σε οποιαδήποτε παραλία στην Ελλάδα, σε παρακαλώ προσπάθησε να θυμάσαι ότι η ίδια η παραλία δε βρίσκεται μόνο σε μία πολύ ξεχωριστή χώρα, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται δίπλα σε κάτι πολύ σημαντικό, όπως αν χαλάρωνες στο ακρωτήρι του Σουνίου στη νότια Αθήνα, βλέποντας τον ναό του Ποσειδώνα, που αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου, ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια πριν.

Άσχετα από το σε ποια παραλία βρίσκεσαι όμως, όπου κι αν καταλήξεις στην Ελλάδα πιθανότατα θα υπάρχει κάποια απίστευτη ιστορική ή μυθολογική σημασία, πέρα από το μπαρ-εστιατόριο της Lindsay Lohan όπου οι κάμερες του MTV ενδεχομένως να πιάσουν για λίγο εσένα και τις φίλες σου να πίνετε Aperol Apritz πριν επιστρέψετε στις άνετες καρέκλες ‘άλλης μίας παραλίας’ που οι Boucher Brothers, το εμπορικό επιμελητήριο της παραλίας του Μαϊάμι ή οποιαδήποτε άλλη τουριστική οργάνωση, δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν να σου προσφέρουν.

Οι ελληνικές παραλίες είναι επομένως πολύ διαφορετικές απ’ ό,τι έχεις συνηθίσει να βλέπεις στη Φλόριντα και αν τα λόγια μου δε βοηθούν στο να το αποδείξουν, απλώς κάνε ένα ‘πανόραμα’ (μία λέξη που, όπως και οι περισσότερες, προήλθε από τα ελληνικά) από εκεί που κάθεσαι και σύντομα θα συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερή είσαι που μπορείς να επισκέπτεσαι κάτι που οι περισσότεροι μπορούν μόνο να ονειρευτούν”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...