Κοινωνία

ΑΔΜΗΕ: Πτώση καλωδίου προκάλεσε το μπλακ άουτ στην Αττική, χάθηκε το 1/3 της ισχύος

Η γενικευμένη διακοπή ρεύματος που έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Τετάρτης είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά το ένα τρίτο η συνολική παροχή ισχύος στο λεκανοπέδιο, ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την ώρα που αρκετές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Όσον αφορά το αίτιο της βλάβης, ο διαχειριστής αναφέρει ότι το μπλακ άουτ προκλήθηκε από πτώση καλωδίου.

«Κατά τη στιγμή της βλάβης στις 14.12, το φορτίο που διακινείτο στο Σύστημα Μεταφοράς στην περιοχή της Αττικής ήταν της τάξης των 2000 MW και προκλήθηκε απώλεια της τάξης του ενός τρίτου της ισχύος αυτής» αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωσή του.

Οι διακοπές «οφείλονται σε πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, γεγονός που είχε ως άμεσο να προκληθεί βραχυκύκλωμα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό 150 ΚV του ΚΥΤ. Ως συνέπεια διακόπηκε  η τροφοδότηση των αναχωρήσεων μέσης τάσης από το ΚΥΤ προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της  Αττικής  Η ακριβής αιτία που οδήγησε στην  πτώση του αγωγού στους ζυγούς αποτελεί αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας».

Με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ οι Υποσταθμοί Διανομής που επηρεάστηκαν ήταν σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Φάληρο, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη.

Μέχρι τις 16.20, είχαν αποκατασταθεί όλα τα φορτία με τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς τροφοδοτεί το Δίκτυο Διανομής, ωστόσο η ηλεκτροδότηση δεν είχε επανέλθει σε όλες τις περιοχές.

Ο ΑΔΜΗΕ ζητά και πάλι συγγνώμη από τους κατοίκους της Αττικής για την ταλαιπωρία τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...