Άγιο Όρος

Έχασε τη γυναίκα του πριν λίγες μέρες - Είχε όμως τη δύναμη να βαπτίσει στο Άγιο Όρος τον 26χρονο γιο του

Μια ασυνήθιστη βάπτιση έγινε πριν λίγες μέρες στο Άγιο Όρος και πιο συγκεκριμένα στην Ι.Μ. Διοχειαρίου. Εκεί ο πατέρας πέντε παιδιών βάπτισε τον πέμπτο γιο του. Το γεγονός που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη την πράξη αυτή είναι ότι ο κ. Κων/νος Κανελλόπουλος έχει πρόσφατα χάσει την αγαπημένη σύζυγό του. Είναι όμως θαυμαστή η δύναμη των ανθρώπων όταν έχουν πίστη στο Θεό. Τη θαυμαστή αυτή πράξη μας γνωστοποίησε ο αγαπητός μας γέρων Απολλώ ο Δοχειαρίτης.

Ο εν Χριστώ αδελφός , Κωνσταντίνος, είναι πολλά χρόνια φίλος μου, ο πατέρας του Στέφανου.

Είναι κάτοικος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και εργάζεται με τα ηλεκτρολογικά.

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Πριν καιρό μου είχε ζητήσει να βαπτιστεί ο 5ος αβάπτιστος υιός του Στέφανος. Δυστυχώς ο καρκίνος στο κεφάλι μου, δεν θυμόμουν να το μεταφέρω στο Γέροντα μας Γρηγόριο. Κάθε φορά με πόνο άκουγα την παράκλησή του και θυμόμουν το σχετικό του θέμα. Πριν λίγες μέρες πέρασα με τον π. Χαρίτων από το κατάστημα του και συζητήσαμε το σχετικό του θέμα. Μετάφερε στο Γέροντα μας Γρηγόριο το σχετικό και αμέσως ,την Κυριακή που πέρασε ,την 5η Αυγούστου, έδωσε ευλογία να γίνει η βάπτιση του 5ου παιδιού του Στεφάνου, στη Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος.

Με πολύ συγκίνηση , όλοι οι αδελφοί και προσκυνητές , κατεβήκαμε στην παραλία, προσευχηθήκαμε και χαρήκαμε για αυτό το μεγάλο Μυστήριο .
Αμέσως επιστρέψαμε στη Μονή όπου συνεχίσαμε την θεια Λειτουργία και το Μυστήριο.

Παρεκάλεσα να μου γράψουν σχετικά για το μεγάλο Μυστήριο της Βαπτίσεως και τους ευχαριστώ.

Με πολλές ευχές
Γέρων Απολλώ Δοχειαρίτης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ