Πολιτική

Άγρια κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού

Συστηματική στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους καταλογίζει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μετά τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας, που ακολούθησαν εκείνη του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό προκαλεί αφενός τις οικογένειες των θυμάτων, αφετέρου το κοινό περί Δικαίου αίσθημα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ για τη μεταγωγή Ξηρού έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στις φυλακές Χαλκίδας  μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από άκρα μυστικότητα στις Φυλακές Χαλκίδας, το πρωί της Δευτέρας (06-08-2018), στο πλαίσιο της εκκένωσης των Φυλακών Κορυδαλλού από βαρυποινίτες.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του Ξηρού γίνεται λίγες μέρες αφού ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται να μεταφερθεί στις αγροτικές Φυλακές Βόλου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις Φυλακές Χαλκίδας.

Και αυτή η μεταγωγή, έγινε στο πλαίσιο της εκκένωσης των Φυλακών Κορυδαλλού από βαρυποινίτες…

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί ότι και σε αυτή την περίπτωση, η μεταγωγή έγινε στα «κρυφά».

Ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερώσει σχετικά, ούτε και η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση στην οποία να γίνεται λόγος για μεταγωγή του εν λόγω κρατουμένου…

Μια μεταγωγή που -όπως και στην περίπτωση Κουφοντίνα- αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις…

O Χριστόδουλος Ξηρός έχει καταδικαστεί σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη».

Το 2014 δεν επέστρεψε μετά από τη λήξη ολιγοήμερης αδείας που του είχαν εγκρίνει και χρειάστηκαν πολύμηνες έρευνες για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ξανά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ