Κυβέρνηση

Το σχέδιο της... συμφοράς από Παππά και Κοτζιά για πρόωρες εκλογές με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

H κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο μοτίβα, ειδικά από τον Σεπτέμβριο: παροχές και δικαστική σκανδαλολογία, σε συνδυασμό με την κολοβή «έξοδο» από τα Μνημόνια. Ολα αυτά θα είναι πεταμένα λεφτά και σπατάλη πολιτικής ενέργειας. Ακόμη κι αν ο Μητσοτάκης καθίσει από δω και πέρα στην Πειραιώς και τρώει λιόσπορους παίζοντας μπιρίμπα με την αριστερονεοφιλελέ ομάδα των στενών συνεργατών του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί κατά κράτος. Ο λαός δεν πρόκειται να τους συγχωρήσει για τα καμένα παιδιά και τους παππούδες του, και κυρίως για τη χυδαιότητα και τον κυνισμό με τα οποία προσπάθησε η κυβέρνηση να διαχειριστεί επικοινωνιακά τα αποτελέσματα της πύρινης εκατόμβης.

Ηταν η πολιτική χαριστική βολή, που ήρθε και «κούμπωσε» πάνω στο «Βατερλό» των Πρεσπών, για το οποίο πια ξεκαθαρίζει η εικόνα. Είχα, όπως πλείστοι εξ υμών, την απλή απορία: «Μα, γιατί το κάνουν; Εχουν τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας;» Το παζλ, πλέον, είναι συμπληρωμένο. Καμία πίεση δεν είχαν από τους Αμερικανούς, οι οποίοι, αν εμάς μας φτάνει οτιδήποτε, σε αυτούς περισσεύει. Γενικώς, μην περιμένετε κανείς ξένος να γίνεται ελληνικότερος των Ελλήνων. Το πρότζεκτ «Βόρεια Μακεδονία» είναι εντελώς συριζέικο. Πριν ανακινηθεί όλη αυτή η θλιβερή ιστορία, έγινε μια σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν ο πρωθυπουργός, ο ντεμέκ «Νέστωρ» του, ήγουν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Κοτζιάς. Πιθανώς να ήταν και ο Καρτερός, τρώγοντας από τάπερ κάτι κατεψυγμένα μαρούλια που φύλαγε από το Τσέρνομπιλ, τα οποία, όταν τα μασάει, τον συνδέουν τηλεπαθητικώς με τη μούμια του Λένιν και λέει επικοινωνιακούς χρησμούς-στρατηγικές, οι οποίες πάντα κατορθώνουν «να αρπάζουν την ήττα από τα σαγόνια της νίκης», όπως λένε κι οι μεγάλοι μας σύμμαχοι, που εφηύραν το Colt των 0,45, τις ωραιότερες αερόψυκτες μοτοσικλέτες και την τσιχλόφουσκα.

Ο Κοτζιάς κι ο Παππάς εισηγήθηκαν, λοιπόν, ένα μακιαβελικό κόλπο γκρόσο για να πάνε σε εκλογές τον Οκτώβριο και να τις πάρουν. Φυσικά και ικανοποιούν και τα απωθημένα τους από την Ε’ Ολομέλεια: Τη σπάνε στο φρόνημα των εθνικόφρονων Ελλήνων, αποδομούν, όπως παραμυθιάζονται, έναν «κατεστημένο μύθο» και ξοφλάνε γραμμάτια στους ΝΟΦίτες συνεταίρους στην κατσαπλιάδικη χωριστική ανταρσία. Ομως, ο κύριος λόγος είναι πεζός, χωρίς ιδεολογικές σάλτσες και καθαρά εσωτερικός - εκλογικός. Εχοντας δεδομένη τη θέση του Μητσοτάκη και της όλης παρέας υπέρ της σύνθετης ονομασίας, πίστευαν ότι η Ν.Δ. θα έρθει σε δύσκολη θέση, ο Μητσοτάκης θα έλεγε «ναι» στη «Βόρεια Μακεδονία», οι Βόρειοι βουλευτές, υπό την πίεση του κόσμου και με τη βοήθεια επιχειρηματικών κύκλων, θα αποχωρούσαν και θα έφτιαχναν μια «μαϊμού» Λέγκα του Βορρά. Πώς είναι ο Σαλβίνι; Καμία σχέση, αλλά η ζημιά θα γινόταν. Θα πήγαιναν λοιπόν σε εκλογές τον Οκτώβριο με διασπασμένη την -ήδη μεταλλαγμένη σε μπλε Ποτάμι- Ν.Δ. και θα έρχονταν πρώτοι, έστω με χαμηλά ποσοστά. Το σχέδιο εξελίσσεται σε πανωλεθρία, διότι, ως κομμούνια στην προέλευση και την ψυχοσύνθεση, υποτίμησαν την αντίδραση του κόσμου, καθότι ο σκληρός πυρήνας του 2% δεν πιστεύει σε αυτά - τους φαίνονται γραφικά.

Ομως, ακόμη κι οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. κ.λπ., διαφωνούν και βγήκαν στον δρόμο. Ομως, ο Κυριάκος, μελάτος μεν και αφασία σε αυτά -δώσ’ του Pride και «πολιτική ορθότητα», και πάρ’ του την ψυχή-, μετά τις αρχικές ανοησίες, το απαγορευτικό στα συλλαλητήρια και τις ενδοτικές δηλώσεις του ίδιου, της Ντόρας, του Κουμουτσάκου, του Αδωνη, του Καράογλου κ.λπ., αφού έπεσε «ξύλο» από τη βάση, μαζεύτηκε και το πήρε αλλιώς.

Οταν, δε, είδε το πλήθος της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, οι βουλευτές διαβίβασαν την άτεγκτη στάση του κόσμου και μυρίστηκε πού πήγαινε η δουλειά -μαζική διάσπαση-, μάλλον θυμήθηκε το «all politics are local politics», άφησε τις μεσαιοχωρίτικες μπούρδες και έγινε... μακεδονομάχος. Σίγουρα και κάποιοι παλαίμαχοι του μακεδονικού... μετώπου θα του έδωσαν και κάνα μπατσάκι για να ξυπνήσει. Δεν έπεισε και κανέναν με τη σάρισα στο χέρι -άλλο η ρακέτα-, διότι δεν έχουμε όλοι άνοια και θυμόμαστε, και πάντως στέρησε από την κυβέρνηση τη δυνατότητα να του διασπάσει το κόμμα και να τον πάει σε εκλογές ήττας του.

Αυτό έγινε, αδέρφια. Στη φαντασίωσή τους να κερδίσουν αιφνιδιαστικές εκλογές, μας οδήγησαν σε αυτή την τερατώδη εθνική «Φαλκονέρα», με απόνερα τη μετωπική πλέον σύγκρουση με τη Ρωσία, με τον Μεντβέντεφ να αποκαλεί τα Κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και να μας ανταποδίδει τις απελάσεις για τα καραγκιοζιλίκια περί πρακτόρων πίσω από τα συλλαλητήρια. Το μόνο που μένει είναι να βρέξει βατράχια και να πέσει και καμιά χλαπάτσα.

Εν τω μεταξύ, θυμίζω ότι δύο στελέχη του Στρατού μας είναι όμηροι στα μπουντρούμια του εχθρού μήνες τώρα, ενώ ο Κουφοντίνας πήγε στον Βόλο για να φυτεύει μαρούλια και σέσκουλα και να πιάνονται διπλές οι ημέρες. Μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ η επιστροφή στις εθνικές ιδέες και στην κανονικότητα, που ευαγγελίζεται η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ. Αλλά αυτά θα τα πούμε την Κυριακή...

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Από τον
ΦΑΗΛΟ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ*

dimokratia.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ