Ελληνοτουρκικά

Οι Έλληνες Πομάκοι δέχονται πόλεμο ακόμα και στη Γερμανία

Για τον πόλεμο που δέχονται όχι μόνο από τους ανθρώπους του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής αλλά και από την ίδια την ελληνική πολιτεία στην Ελλάδα όσοι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης τολμούν να αυτοπροσδιοριστούν ως Πομάκοι τα έχουμε πει πολλές φορές και δε χρειάζεται να τα επαναλάβουμε με κίνδυνο να γίνουμε βαρετοί. Ποιος να το περίμενε όμως πως οι άνθρωποι αυτοί θα δεχτούν έναν παρόμοιο πόλεμο και στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Κι όμως πριν από λίγο καιρό Πομάκος ο οποίος έμεινε άνεργος αναγκάστηκε να αναζητήσει ένα μεροκάματο στη Γερμανία. Έτσι λοιπόν μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκε έναν Θρακιώτη μουσουλμάνο εργολάβο ο οποίος δραστηριοποιείται στη Γερμανία και πήγε σε αυτόν για δουλειά.

Μόνο που τα πράγματα για τον συγκεκριμένο συντοπίτη μας δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τον εργολάβο, με τη μισθοδοσία ή με την ίδια τη δουλεία. Άλλο ήταν το πρόβλημα. Στον συγκεκριμένο εργολάβο εργάζονται πολλοί ακόμα μουσουλμάνοι της Θράκης οι οποίοι μόλις είδαν τον προαναφερόμενο Πομάκο και ξέροντας τη δράση του υπέρ των Ελλήνων Πομάκων της Θράκης άρχισαν να του συμπεριφέρονται και να του μιλάνε με πολύ άσχημο τρόπο.

Το αποτέλεσμα; Ο άνθρωπος αυτός δε μπόρεσε να αντέξει αυτή την αδικαιολόγητα άσχημη συμπεριφορά εναντίων του κι έτσι αναγκάστηκε μετά λίγες μέρες να μαζέψει τα πράγματα του και να γυρίσει στην πατρίδα του και στην ανεργία του.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν αναφέρομαι στον πολιτευτή των ΑΝΕΛ Ιρφάν Μεχμεταλή για τον οποίο πρόσφατα είχα δημοσιεύσει σχετικό θέμα.

Σ. Καραχότζα
XanthiNet

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...