Κόσμος

Ο «τυφώνας» Σαλβίνι ξεφτιλίζει την Ελληνική Κυβέρνηση: «Δεν παίρνουμε πίσω ούτε έναν μετανάστη χωρίς συμφωνία» - «Αυτοί είναι οι όροι μου»

Την ελληνική Κυβέρνηση ξεφτιλίζει ο Μ. Σαλβίνι. Ετσι λοιπόν, από δύο πλευρές θα δέχεται πλέον παράνομους μετανάστες η Ελλάδα: Από τη μια η Τουρκία και απο την άλλη η Γερμανία, χωρίς πλέον να μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη, καθώς όταν θα εντοπίζονται θα επιστρέφονται πάλι πίσω.

«Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχθεί πίσω όλους τους "πρόσφυγες" που για οποιανδήποτε λόγο βρεθούν σε γερμανικό έδαφος», ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αφού λοιπόν τα έδωσε όλα ο Αλέξης στην Ανγκέλα, τα νησιά το επόμενο χρονικό διάστημα, θα… λουστούν το δωράκι του Πρωθυπουργού μας.

Οσοι γνωρίζουν καλά το προσφυγικό ζήτημα επισημαίνουν πως οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας είναι κυρίως απόρροια της τακτικής που ακολουθεί η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί το Προσφυγικό ως πολιτικό μέσο πίεσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και η ΕΕ τι κάνει; Αντι να τιμωρήσει την Τουρκία, όχι μόνο τις δίνει κονδύλια, αλλά φορτώνει την χώρα μας με χιλιάδες μετανάστες.

Η τραγική διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το μήνυμα των “ανοιχτών συνόρων” είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες αλλά και οικονομικοί μετανάστες. Τις συνέπειες τις υφίστανται οι τοπικές κοινωνίες που ασφυκτιούν όπου υπάρχουν κέντρα υποδοχής, όπως στα νησιά, αλλά και περιοχές με αυτοσχέδιους καταυλισμούς, όπως η Πάτρα, που είναι πύλη εξόδου.

Tι είπε πριν λίγα 24ωρα

Η Ιταλία δεν θα κλείσει συμφωνία σε διμερές επίπεδο, προτού η Ευρωπαϊκή Ενωση αναλάβει δράση για να προστατεύονται τα εξωτερικά σύνορά της και αρχίσει να μοιράζεται δικαιότερα το βάρος των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών. Αυτό ήταν το μήνυμα του Ματέο Σαλβίνι, του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Ο Σαλβίνι τόνισε πως οι όροι που θέτει πρέπει να ικανοποιηθούν «πριν δεχθούμε έστω έναν μετανάστη στην Ιταλία».

Συνομιλίες με τον Αυστριακό και τον Γερμανό ομολόγους του Χέρμπερτ Κικλ και Χορστ Ζεεχόφερ, αντιστοίχως, είχε χθες ο Σαλβίνι, σε μια προσπάθεια συντονισμού της σκληρής πολιτικής του με Βιέννη και Βερολίνο στο μεταναστευτικό. Η ομάδα έχει στόχο «να στείλει σαφές μήνυμα στον κόσμο, και ειδικά τους διακινητές, ότι δεν θα είναι στο εξής εφικτό να πατήσεις το πόδι σου σε ευρωπαϊκό έδαφος αν δεν δικαιούσαι προστασία», σχολίασε ο Χέρμπερτ Κικλ, ενώ ο Ζεεχόφερ είπε ότι και οι τρεις ξέρουν πως το έργο της εξεύρεσης λύσης είναι ηράκλειο.

«Προφανώς, στόχος είναι να κάνουμε την Ευρώπη να αλλάξει στάση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Ινσμπρουκ.

Ο Σαλβίνι εξήγησε ότι προτεραιότητες θα πρέπει να είναι: η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., η παροχή στήριξης ώστε οι μετανάστες να μην αποπειρώνται να φθάσουν στην Ε.Ε., ο επαναπατρισμός όσων έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους και η στήριξη των θαλάσσιων επιχειρήσεων της Λιβύης στη Μεσόγειο. «Συμφωνήσαμε ότι θέλουμε να επιβάλουμε τάξη στο θέμα, καθώς η αταξία κυριαρχεί για τόσο καιρό», επεσήμανε ο Ζεεχόφερ.

Η Ευρώπη «φέρει ευθύνη» για την αύξηση του αριθμού των νεκρών μεταναστών τους τελευταίους μήνες στη Μεσόγειο (600 τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες), ανάμεσα στους οποίους «υπάρχουν μωρά και παιδιά», ανακοίνωσαν χθες οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η οργάνωση SOS Mediterranee, καταγγέλλοντας παράλληλα το «μπλοκάρισμα» των διασωστικών πλοίων των ΜΚΟ από τα ευρωπαϊκά κράτη. Σύμφωνα με τις δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, αυτοί οι 600 θάνατοι αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του συνολικού αριθμού των θανάτων από την αρχή του χρόνου στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...