Κόσμος

NATO: Έτσι ετοιμάζονται οι συμμαχικές δυνάμεις να υπερασπιστούν την Ανατολική Ευρώπη (βίντεο)


Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίζει προβλήματα και εσωτερικές διαφωνίες τον τελευταίο καιρό, όμως δεν τους έχει επιτρέψει να σταθούν εμπόδιο στην συνεργασία και τις απαραίτητες προετοιμασίες για να προστατέψουν και να αμυνθούν, αν χρειαστεί, τα σύνορα της συμμαχίας. Τις προηγούμενες εβδομάδες έλαβαν χώρα διάφορες μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε πιθανό αντίπαλο. Δείτε παρακάτω βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες από κάποιες από αυτές τις ασκήσεις που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Αμερικανικός Στρατός ηγήθηκε δύο ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων στη Βαλτική - την Trojan Footprint 2018 και την Saber Strike 2018.

Στην ετήσια άσκηση Saber Strike 2018 συμμετείχαν πάνω από 18,000 στρατιώτες από 19 χώρες και προσομοιώθηκαν πολεμικές επιχειρήσεις στην Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία και Πολωνία.

Στην άσκηση Trojan Footprint 2018, που λαμβάνει χώρα κάθε δυο έτη, συμμετείχαν πάνω από 2,000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων από 13 χώρες.

Συνολικά, οι δύο ασκήσεις σηματοδότησαν μια νέα εποχή συμβατικών στρατιωτικών απειλών, τις οποίες ο αμερικανικός στρατός και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μετά από μια γενιά επικεντρωμένη σε επιχειρήσεις κατά ανταρτών και τρομοκρατών.

Πάνω απ 'όλα, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014 κρέμεται σαν μια δαμόκλειος σπάθη πάνω από τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Έτσι, οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ασκήσεις στρατιωτικών ελιγμών. Είχαν σκοπό να στείλουν ένα μήνυμα στη Μόσχα σχετικά με τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και εδάφη των μελών του, ακόμη και αν αυτό σημαίνει την κήρυξη πολέμου.

Δείτε στιγμιότυπα από τις δύο μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο κατώφλι της Ρωσίας:
https://www.youtube.com/embed/qhx8Xe6Pbwc

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...