Τεχνολογία

Gino Bartali: Ποιος είναι ο Ιταλός ήρωας ποδηλάτης που τιμά με doodle η Google (βίντεο)


Τον Ιταλό ποδηλάτη Gino Bartali τιμάει με το σημερινό της doodle η Google.

Γεννημένος στη Φλωρεντία της Ιταλίας σαν σήμερα το 1914, ο Gino Bartali χρησιμοποιούσε τη φήμη του ως σελέμπριτι της εποχής και τις ικανότητες του ως ποδηλάτης για να βοηθά ανθρώπους υπό την απειλή απέλασης ή χειρότερης μοίρας κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Το doodle της Google για τον Τζίνο Μπαρτάλι

Έχοντας ξεκινήσει την αθλητική ποδηλασία σε ηλικία 13 ετών, είχε καταφέρει να κερδίσει πάνω από 180 αγώνες, γεγονός που τον ανέδειξε γρήγορα σε τοπικό ήρωα τις δεκαετίες του ‘30 και του ’40, αλλά και του προσέφερε τη δυνατότητα να μετακινείται στην ύπαιθρο της Τοσκάνης και της Ουμβρίας χωρίς να υπόκειται σε ελέγχους από τις αστυνομικές αρχές του Μουσολίνι και του Χλίτλερ. Υπό αυτήν την κάλυψη, o Gino Bartali κατάφερνε να μεταφέρει μυστικά έγγραφα κρυμμένα στο τιμόνι του ποδηλάτου του ή ακόμη και φωτογραφίες για τη δημιουργία πλαστών διαβατηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρυφές αυτές πτυχές του ηρωισμού του κατά τη διάρκεια του πολέμου άρχισαν να γίνονται γνωστές μόλις το 2003.

Ρισκάροντας τη ζωή του ο Gino Bartali μετέτρεψε την ποδηλασία σε μια κούρσα για να σώζει ζωές.

Δείτε βίντεο για το σημερινό doodle της Google:

https://www.youtube.com/embed/U6vS1DuW5uM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...