Αθλητισμός

Europa League: Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Βασιλεία με 2-1 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Αλλαγή δεδομένων στο 82′. Ο ΠΑΟΚ ήταν… καβάλα στο άλογο με το 2-0 που είχε μέχρι το 80′, αλλά μια αμυντική ολιγωρία στο 82′ και η κακή εκτίμηση του Πασχαλάκη έφερε το πολύτιμο γκολ για τη Βασιλεία και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που αφήνει “ανοικτή” την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Καλύτερος ο “δικέφαλος του Βορρά”, θα μπορούσε να είχε χειριστεί καλύτερα την υπεροχή του και να είχε φτάσει σε περισσότερα γκολ. Οι Ελβετοί είχαν δυο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά στη μεγαλύτερη τους φάση στην επανάληψη κατάφεραν να.. χτυπήσουν!

Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να δείξει με το… καλημέρα τις επιθετικές του προθέσεις, αλλά η Βασιλεία προσπάθησε να του “χαλάσει” το ρυθμό κάνοντας αρκετά φάουλ. Ο “δικέφαλος του Βορρά” όχι μόνο δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του ματς, αλλά μάλιστα κινδύνεψε να δεχθεί και γκολ.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1021815990747885570

Στο 13′ και σε μια γρήγορη επίθεση των φιλοξενούμενων από τα αριστερά, ο Αγιέτι “έσπασε” δεξιά στον Στόκερ, ο οποίος ήταν αφύλαχτος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά από πολύ καλό σημείο έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι Θεσσαλονικείς βελτιώθηκαν στην ταχύτητα τους -αλλά όχι στα λάθη- και οι Βιεϊρίνια, Μάτος, Πέλκας, Ζαμπά και Λημνιός προσπάθησαν να συνεργαστούν και να απειλήσουν. Στο 22′ ήρθε και η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Βαρέλα. Το πολυπόθητο γκολ για τους Θεσσαλονικείς ήρθε όμως από εκεί που δεν το περίμεναν. Ο Κάνιας “προειδοποίησε” στο 28′ τον Ομλίν με ένα σουτ εντός περιοχής και από θέση αριστερά. Στο 32′ όμως τα κατάφερε. Ο Ισπανός έπιασε μια “βολίδα” εκτός μεγάλης περιοχής με το αριστερό του πόδι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βασιλείας για το 1-0, ξεσηκώνοντας την Τούμπα.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1021820392149790720

Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον το πάνω χέρι και πίεσε για ένα ακόμα γκολ. Λίγο όμως πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, η Βασιλεία “άγγιξε” την ισοφάριση. Στο 45+2′ ο Ντιέ πέρασε φοβερή κάθετη πάσα στον Αγιέτι, ο οποίος -στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκι- έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1021823327558610944

Η Βασιλεία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το υποτονικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κέρδισε μέτρα προς τα καρέ του Πασχαλάκη. Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν όμως αυτός που στο 56′ απέτυχε να κάνει το 2-0. Ο Ζαμπά έβγαλε πολύ καλή σέντρα από τα αριστερά, ο Λημνιός έπιασε το πλασέ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Όμλεν!

Οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο δεν απειλήθηκαν στη συνέχεια-παρά τις γρήγορες αντεπιθέσεις των Ελβετών- αλλά με την είσοδο του Ελ Καντουρί στο 72′ έγιναν και πιο πιεστικοί. Το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ήταν συγκλονιστικό. Στο 80′ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-0 με τον Πρίγιοβιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σκαστό σουτ εντός μεγάλης περιοχής. Δυο λεπτά αργότερα όμως η Τούμπα… σίγησε. Ο Στόκερ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μάτος, ο Πασχαλάκης “κόλλησε”, ο Κρέσπο έχασε τον Αγιέτι, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το τελικό 2-1.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1021839731485761537

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ