Κόσμος

Eurocopter Tiger: Το ευρωπαϊκό Apache (βίντεο)


Το Eurocopter Tiger (EC 665) είναι ένα σχετικά νέο ελικόπτερο επίθεσης το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε μέσω μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας. Συγκριτικά, το ελικόπτερο επίθεσης Eurocopter Tiger μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία με το αμερικανικό Hughes AH-64 Apache, το ρωσικό Ka-50 " Black Shark", το ιταλικό Agusta A129 Mangusta και το νοτιοαφρικανικό Denel AH-2 Rooivalk. Το Tiger παραμένει σε περιορισμένη παραγωγή ως τώρα, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν σχετικά εντυπωσιακές, λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό οικονομικό κλίμα σε όλο τον κόσμο.

Το RC 665, γνωστό στη Γαλλία ως Tigre και στη Γερμανία ως Tiger, σχεδιάστηκε το 1984 για να ανταποκριθεί στις γαλλικές και γερμανικές απαιτήσεις για έναν προηγμένο τύπο ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων για τις επιχειρήσεις πεδίου μάχης σε ένα τυπικό ψυχροπολεμικό ευρωπαϊκό σενάριο πολέμου. Μετά από πολλή περίσκεψη, η Eurocopter έλαβε συμβόλαιο για να κατασκευάσει πέντε ελικόπτερα πρωτοτύπων / ανάπτυξης τον Νοέμβριο του 1989. Τρία ήταν άοπλα δοκιμαστικά μοντέλα και τα άλλα δύο οπλισμένα πρωτότυπα για τις βασικά παρόμοιες παραλλαγές κατά αρμάτων Tiger / Tigre που απαιτούσε η Γερμανία και η Γαλλία ) και μια γαλλική παραλλαγή ελικοπτέρων συνοδείας.

Η βασική διαμόρφωση είναι τύπου ελικοπτέρου επίθεσης με θάλαμο χτισμένο σε μεγάλο βαθμό από σύνθετα υλικά και βελτιστοποιημένο για υψηλή επιβίιωσιμότητα στο σύγχρονο πεδίο της μάχης. Το πρώτο πρωτότυπο έκανε την πρώτη του πτήση τον Απρίλιο του 1991. Τρεις εκδόσεις αναπτύσσονται σε δύο βασικές διατάξεις. Το ALAT κατά αρμάτων του γαλλικού στρατού - HAC (Helicoptere Anti-Char), και το ελικόπτερο αντιαρματικών / πολλαπλών ρόλων UHT του γερμανικού στρατού (Unterstutzungshubschrauber Tiger).

Τόσο το HAC όσο και το UHT μοιράζονται ένα κοινό σύστημα προβολής με υπέρυθρη ακτινοβολία / λέιζερ, το οποίο είναι τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος, για το πυροβόλο όπλο Trigat. Το UHT μπορεί στο μέλλον να εφοδιαστεί με ένα πυροβόλο Mauzer 30 mm.

Για το γαλλικό στρατό αναπτύσσεται το HAP (Tesco HAP). Το HAP φέρει πυροβόλο 30 mm GIAT M30 / 781B 30 mm, οπτικό σύστημα STRIX, 68 πυραύλους SNEB 68 mm και Mistral AAM.

Τον Ιούνιο του 1999, τόσο η γαλλική όσο και η γερμανική κυβέρνηση υπέγραψαν σύμβαση παραγωγής για αρχική παρτίδα 160 ελικοπτέρων. Το πρώτο Tiger και Tigre εισήλθαν στη γερμανική και γαλλική υπηρεσία το 2002 και το 2003 αντίστοιχα. Αυτό το ελικόπτερο επίθεσης εξήχθη στην Αυστραλία και την Ισπανία.

Το ελικόπτερο Tiger της Eurocopter αποτελεί το νεότερο και καλύτερο σε επιδόσεις επιθετικό ελικόπτερο στη παγκόσμια αγορά. Από τις διαφορετικές εκδόσεις στις οποίες προσφέρεται, η Γαλλία έχει παραγγείλει 80 ελικόπτερα, η Γερμανία 80, η Αυστραλία 22 και η Ισπανία 24. Μέχρι στιγμής συνολικά επιχειρούν 57 ελικόπτερα Tiger. Η έκδοση HAD προσφέρει βελτιώσεις σε σχέση με την έκδοση που ήδη επιχειρεί στο Αφγανιστάν από τον Γαλλικό στρατό. Οι νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν ένα πιο ισχυρό κινητήρα, αυξημένες δυνατότητες μεταφοράς βάρους, βελτιωμένο σύστημα οπτικής παρατήρησης, εκτοξευτές πυραύλων αέρος- εδάφους Hellfire και Spike, σύστημα αναγνώρισης IFF, βελτιστοποιημένη βαλλιστική θωράκιση καθώς και ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Διαβάστε επίσης: Άρχισαν οι δοκιμές του TIGER

Δείτε σε βίντεο το εντυπωσιακό γαλλογερμανικό ελικόπτερο:
https://www.youtube.com/embed/gzTNZfHZtEY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...