Πολιτική

EKTAKTO: Ο κύβος ερρίφθη - Αποχώρησε οριστικά το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής - Συνταρακτικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Την απεμπλοκή του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το τελικό αποτέλεσμα: 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά.

Προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πλέον, καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που ανέφερε εδώ και καιρό το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ότι το ΚΙΝΑΛ οδεύει προς διάλυση.

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του.

«Η απόφαση για συμμετοχή στο Νέο Φορέα ήταν δική μου, θεωρώντας ότι θα πάρουμε τα θετικά του κάθε χώρου. Σήμερα βλέπω ότι δεν έγινε. Προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν. Αφήνουμε συμμάχους που θα συνεργαστούμε στο μέλλον», φέρεται να τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), δηλαδή η κεντρική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν περίπου 200 στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα, καλείται να απαντήσει στο ερώτημα της παραμονής ή της αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...