Εκκλησία

Eορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παΐσιο στην Κονιτσα -Παρών ο Αρχηγός ΓΕΣ (εικόνες)

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παΐσιο, προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, τον τόπο στον οποίο ο Άγιος έζησε 31 χρόνια.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν τοπικές και θρησκευτικές αρχές, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου, τιμώντας έτσι τον Άγιο, που με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στις 12 Ιουλίου 2017, ανακηρύχτηκε προστάτης του Όπλου των Διαβιβάσεων, λόγω της ειδικότητας του Αγίου ως Διαβιβαστή, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Μάλιστα, ο Άγιος, φέροντας ως παράδειγμα την, κατά τη στρατιωτική του θητεία, ιδιότητα αυτή, απαντούσε σε όσους αμφισβητούσαν τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής, ότι οι μοναχοί είναι «ασυρματιστές του Θεού», εννοώντας την θερμή τους προσευχή και την έγνοια τους για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Έκτοτε αποκαλείται και ο ίδιος «ασυρματιστής του Θεού».

ekdilwsi_paisios_mesa2ekdilwsi_paisios_mesa4ekdilwsi_paisios_mesa6
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...