Κόσμος

Όλα τα αεροσκάφη της Βρετανικής αεροπορίας πέταξαν για τα 100 χρόνια της RAF - Εντυπωσιακό θέαμα (Εικόνες-Βίντεο)

Αν και η απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ δεν πέρασε απαρατήρητη από την χθεσινή βάπτιση του πρίγκιπα Λούις, η 92χρονη μονάρχης έδωσε το «παρών» σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στη λειτουργία που τελέστηκε στο αββαείο του Ουέστμινστερ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF).

Μέχρι και 100 μαχητικά, ελικόπτερα και αεροπλάνα μέσα από όλο το ιστορικό φάσμα της RAF πέταξαν πάνω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθώς ακόμα και η Βασίλισσα, μαζί με τους Harry, Meghan, William και Kate, παρακολουθούσαν από το βασιλικό μπαλκόνι. Ευδιάθετη με γαλαζοπράσινο σύνολο και ασορτί καπέλο η βασίλισσα Ελισάβετ έφθασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο και την σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

https://twitter.com/BBCBreaking/status/1016659573011185666

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=03nx_Plwoj0

19774308

Όπως ήταν αναμενόμενο τις εντυπώσεις έκλεψαν η Κέιτ Μίντλετον και η Μέγκαν Μαρκλ, που συνοδευόταν από τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι φορούσαν στολές της πολεμικής αεροπορίας. Η Κέιτ Μίντλετον, που στις 23 Απριλίου έγινε για τρίτη φορά μητέρα, επέλεξε να φορέσει ένα γαλάζιο coat dress του αγαπημένου της οίκου Alexander McQueen με καπέλο στο ίδιο χρώμα και μια εντυπωσιακή καρφίτσα με το σήμα της RAF στο πέτο. Όσο για τη Μέγκαν Μαρκλ, ανταγωνίζεται επάξια σε κομψότητα την σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Η δούκισσα του Σάσεξ έβαλε για την περίσταση ένα μαύρο φόρεμα Dior που το συνδύασε με μαύρο καπέλο του βασιλικού οίκου Stephen Jones.

19774187

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πάρουν μία ιδέα από το παρελθόν, το οποίο περιελάμβανε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αεροσκάφη, που πέταξαν στους ουρανούς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του Spitfire και του Lancaster.

Τα αεροσκάφη που έλαβαν μέρος ήταν τα παρακάτω:

RAF3

Τα νέα μαχητικά αεροσκάφη F-35 της RAF, επίσης, έκαναν την πρώτη τους πτήση, καθώς και ελικόπτερα, όπως τα Puma, Chinook, Juno και Jupiter, ενώ τα κόκκινα βέλη (ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας) ολοκλήρωσαν το fly-past αφήνοντας πίσω τους καπνούς στα βρετανικά χρώματα, κόκκινο, άσπρο και μπλε.

Παράλληλα, σχηματισμός Typhoons έγραψε 100 στους ουρανούς πάνω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα της RAF.

197741951977420619774256
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...