ΗΠΑ

Χαμός στο Air Force One! Έξαλλος ο Τραμπ στο ταξίδι με τη Μελάνια

Εκτός εαυτού βγήκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πρόσφατο υπερατλαντικό ταξίδι του με τη Μελάνια Τραμπ. Τι έγινε στο Air Force One.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε με το πλήρωμα του Air Force One όταν είδε ότι η τηλεόραση ήταν αναμμένη στο CNN. Άρχισε να τους φωνάζει για παραβίαση του κανόνα πως θα έπρεπε να είναι σταθερά στο Fox.

Το Fox είναι το αγαπημένο δίκτυο του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αναφέρεται στο CNN ως κανάλι με «fake news». Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από τα emails μεταξύ αξιωματούχων την περασμένη Πέμπτη.

Ζητήθηκε μάλιστα να αγοραστούν δύο επιπλέον συσκευές ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια Τραμπ θα μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση στα ξεχωριστά δωμάτια ξενοδοχείου που κλείνουν όταν ταξιδεύουν.

Στο τέλος της ανταλλαγής emails οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν ότι οι τηλεοράσεις θα πρέπει να είναι συντονισμένες στο Fox πριν από κάθε ταξίδι.

Στον κόσμο του ο Ντόναλντ Τραμπ

Το ξέσπασμα του Ντόναλντ Τραμπ είναι το τελευταίο παράδειγμα πως ο Αμερικανός πρόεδρος ζει ολοένα και περισσότερο σε έναν κόσμο επιλεγμένων πληροφοριών.

Οι βοηθοί του εργάζονται για να τον κρατήσουν απομονωμένο από τον έξω κόσμο. Ο Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τις προσπάθειές του να πείσει τους υποστηρικτές του να εμπιστεύονται εκείνον και όχι τους επικριτές του και τις ειδήσεις.

Φαίνεται πως η στάση του έχει απήχηση στους Ρεπουμπλικάνους σύμφωνα με μια σειρά νέων δημοσκοπήσεων. «Μείνετε μαζί μας. Μην πιστεύετε τα χάλια που βλέπετε από αυτούς τους ανθρώπους, τα fake news» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στο ετήσιο συνέδριο βετεράνων στο Κάνσας την Τρίτη. «Αυτά που βλέπετε και διαβάζετε δεν είναι αυτά που συμβαίνουν».

Και ενώ τα αρνητικά headlines συνεχίζονται μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να λέει στον κόσμο να μην πιστεύει αυτά που προβάλονται ή ακούγονται.

Χωρίς στοιχεία υποστήριξε ότι οι Ρώσοι θα βοηθήσουν τους Δημοκρατικούς αλλά όχι τον ίδιο στις επερχόμενες εκλογές. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, τον Ιανουάριο του 2017, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι Ρώσοι παρενέβησαν στις προεδρικές εκλογές του 2016 για να βοηθήσουν τον Ντόναλν Τραμπ.

«Φοβάμαι πως η Ρωσία θα παλέψει πολύ σκληρά να επηρεάσει τις επερχόμενες εκλογές. Βάσει του ότι κανένας πρόεδρος δεν ήταν πιο σκληρός για τη Ρωσία από εμένα, θα πιέζουν πολύ σκληρά για τους Δημοκρατικούς. Σίγουρα δεν θα θέλουν τον Τραμπ!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter. Δεν έκανε καμία αναφορά στο γεγονός πως έχει επανειλημμένα πει ότι η Ρωσία διέταξε μια σειρά επιθέσεων για να επηρεάσουν τις εκλογές του 2016.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ