Πολιτική

«Φοβάται η κυβέρνηση τους Έλληνες;» - Η ΝΔ κατέθεσε ξανά την τροπολογία για το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

Σε εκ νέου κατάθεση της τροπολογίας προκειμένου να αποκτήσουν οι Έλληνες του εξωτερικού δικαίωμα ψήφου από τον τόπο κατοικίας τους κατέθεσε την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία.

Η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι «στοιχειώδης υποχρέωσή της».

Η Πειραιώς, μάλιστα, σε ανακοίνωσή της αναρωτιέται: «Φοβάται η κυβέρνηση τους Έλληνες;».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Φοβάται η κυβέρνηση τους Έλληνες; 

H NΔ κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρόταση της, προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους. 

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικό η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...