Κύπρος

«Φλερτάρουν» με τον θάνατο - Κόντρες ταχύτητας μπροστά από αστυνομικό τμήμα (βίντεο)


Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό το γεγονός ότι σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, ιδιαίτερα τις ώρες μετά τα μεσάνυχτα, διοργανώνονται κόντρες με αυτοκίνητα.

Αυτό γίνεται είτε μεταξύ δυο οχημάτων σε μεμονωμένες περιπτώσεις και περιστατικά, είτε σε ομάδες ατόμων που διαδέχονται ο ένας τον άλλο.

Αποκαλυπτικά βίντεο που έχει εξασφαλίσει η Offsite δείχνουν οχήματα και οδηγούς να επιδίδονται σε αγώνες ταχύτητας στην Σπύρου Κυπριανού στη Λευκωσία. Αξίζει να επισημάνουμε επίσης ότι στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο Αστυνομικός Σταθμός του Λυκαβητού.

Μαρτυρίες από κατοίκους της γύρω περιοχής, αναφέρουν πως είναι συχνό το φαινόμενο να τηλεφωνούν στην Αστυνομία αλλά να μην υπάρχει καμιά ουσιαστική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Από τον ήχο των οχημάτων και μόνο, φαίνεται πως είναι "πειραγμένα" έτσι ώστε να μπορούν να αναπτύξουν πιο ψηλές ταχύτητες.

Κόντρες στη Λευκωσία

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Χρόνια τώρα συμβαίνει και όλοι το γνωρίζουν αλλά επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια.

Η πολιτεία αντί να αναγνωρίσει το φαινόμενο αυτό και να προωθήσει σφαιρικές και ουσιαστικές λύσεις σε σχέση με αυτό το θέμα, προβαίνει απλά σε κινήσεις όπως η σύλληψη κάποιων ατόμων.

Υπάρχουν όμως λύσεις που θα μπορούσε να προωθήσει η πολιτεία έτσι ώστε τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί να είναι ασφαλείς.

Τα προηγούμενα χρόνια το φαινόμενο αυτό το παρατηρούσαμε στη περιοχή που είναι ο κυκλικός κόμβος του Κολοκασίδη στη Μακεδονίτισσα. Μετά από ενέργειες της Αστυνομίας στη περιοχή αλλά και με την χρήση καμερών για τη ταχύτητα όπως και την εφαρμογή κυρτώματα οδοστρώματος,  οι περισσότεροι οδηγοί σταμάτησαν να χρησιμοποιούν εκείνο το σημείο για κόντρες.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε έξω από το πρατήριο βενζίνης προς τα φώτα του Μιλάνο κοντά στις δισκοθήκες.

Μετά από καταγγελίες των περιοίκων της περιοχής υπάρχει παρουσία περιπολικών και αστυνομικών στο σημείο με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούν ούτε εκείνη την περιοχή.

Να μην ξεχνάμε φυσικά και τον δρόμο στη βιομηχανική περιοχή Λατσιών όπου η Αστυνομία πολλές φορές προέβη σε ξαφνικό έλεγχο με αποτέλεσμα να γίνουν συλλήψεις και καταγγελίες για τις κόντρες που διενεργούνταν εκεί.

Εμείς θα τολμήσουμε να προτείνουμε μια λύση η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες και έχει φέρει αποτελέσματα. Είναι μια λύση την οποία η πολιτεία γνωρίζει πολύ καλά έστω και αν δεν έχει καμιά πρόθεση μέχρι τώρα τουλάχιστον να την προωθήσει.

Θα μπορούσε η πολιτεία να δημιουργήσει μια πίστα σε διεθνή πρότυπα η οποία να είναι κατάλληλη για αγώνες υψηλής ταχύτητας, έτσι ώστε να μπορέσει να στεγάσει όλους όσους θέλουν να επιδίδονται σε αυτό το σπορ(και είναι πολλοί) με ασφάλεια και με όλους τους προβλεπόμενους μηχανισμούς ελέγχου.

Ελπίζουμε μόνο να μην είναι αργά όταν θα αποφασίσουν να λάβουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο αυτό. Αρκετά θύματα θρηνούμε στην άσφαλτο, δεν μας χρειάζονται άλλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ