Ρωσία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Τραβηγμένη από τα μαλλιά» η σύλληψη της Μαρία Μπούτινα από το FBI

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι οι αξιώσεις που προέβαλε η αμερικανική πλευρά προς την Μπούτινα είναι «τραβηγμένες από τα μαλλιά».

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε αυτό αναφερόμενη στην σύλληψη της 29χρονης Ρωσίδας Μαρί Μπούτινα στην Ουάσιγκτον με την κατηγορία ότι ασκούσε δραστηριότητες ως πράκτορας ξένης χώρας χωρίς να δηλώσει επίσημα τις δραστηριότητές της αυτές.

Παράλληλα επεσήμανε επίσης ότι η σύλληψη της Μπούτινα συνέπεσε με την συνάντηση κορυφής Ρωσίας –ΗΠΑ και είχε σκοπό να μειώσει τα αποτελέσματα της.

Η Μόσχα, είπε η Ζαχάροβα, έχει την εντύπωση ότι το FBI. σε σχέση με την υπόθεση της Μπούτινα, εκτελεί πολιτικές εντολές. «Δημιουργείται η εντύπωση, ότι το FBI αντί να ασχοληθεί με τις δικές του βασικές αρμοδιότητες στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εκτελεί μια ευθέως πολιτική εντολή. Η εντολή αυτή προέρχεται, όπως αντιλαμβανόμαστε, από εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες συνεχίζουν να καλλιεργούν την ρωσοφοβική υστερία», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...