Σκοπιανό

Το μήνυμα εστάλη: Δεκάδες Ελληνες βροντοφώναξαν: «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» - Συνθήματα κατά Τσίπρα - Συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών σε Θεσ/κη και Κρήτη

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την συμφωνία των Πρεσπών που αφορά στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thesstoday, πραγματοποιήθηκε πορεία από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κρατώντας υψωμένες τις ελληνικές σημαίες.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η αστυνομία.

Δείτε φωτογραφίες από το life-events.gr:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του thesstoday.gr:

https://www.youtube.com/watch?v=74NJ4rrlel4

Συλλαλητήρια στην Κρήτη

Δύο συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κρήτη από πολίτες που διαμαρτύρονται για την συγκεκριμένη συμφωνία.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα δεκάδες Ηρακλειώτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας.

Κρατώντας την ελληνική σημαία άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά τις συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας πως η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Μακεδόνων Κρήτης – οποίος είναι ο διοργανωτής – η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται αυθόρμητη και ακομμάτιστη με στόχο να διατρανωθεί η αντίδραση των Μακεδόνων του νησιού αλλά και όσων Κρητικών θεωρούν εαυτούς φίλους της Μακεδονίας και των Μακεδόνων.

Στα Χανιά, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονια»  και έψαλαν τον εθνικό ύμνο, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα.

Στη Σπλαντζια πραγματοποιήθηκε αντισυγκέντρωση του αναρχικού χώρου ενάντια στον εθνικισμό. Ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με εξάρτηση ΜΑΤ στη συμβολή της πλατείας Μαρκοπούλου με την Τσουδερών και στη δυτική είσοδο της Δημοτικής Αγοράς.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές