Κίνα

Το κινεζικό «Top Gun» σε ένα βίντεο προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ


Το κινεζικό Ναυτικό παρουσίασε βίντεο που μόνο ως ανοικτή πρόκληση στην αμερικανική ναυτική κυριαρχία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Χωρίς υπερβολή, πρόκειται μάλλον για την κινεζική εκδοχή του Top Gun!

Βασικός πρωταγωνιστής είναι το αεροπλανοφόρο Liaoning (CV-16) και το πλήρωμά του, μαζί με την ομάδα μάχης του. Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη Νότια Σινική θάλασσα, όπου η Κίνα προβάλει διεκδικήσεις έναντι των γειτόνων της. Την άσκηση κατέγραψαν όμως δορυφορικά και στη Δύση

Τα αεροσκάφη που εικονίζονται στο βίντεο είναι J-15B, που βασίζεται στο ρωσικό Su-33. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν επίσης τα J-11BH και J-11BSH που βασίζονται στο Su-27. Τα J-15 απεικονίζονται να απονηώνονται χρησιμοποιώντας το κεκλιμένο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου που δεν διαθέτει καταπέλτη όπως, πιθανότατα, θα διαθέτει το τρίτο κινεζικό αεροπλανοφόρο.
Στο βίντεο εικονίζονται επίσης ιπτάμενο τάνκερ H-6DU το οποίο βασίζεται στο σοβιετικό Tu-16 Badger. Στην έκδοση ναυτικής κρούσης το Η-6 μπορεί να μεταφέρει κατευθυνόμενα βλήματα αέρος-επιφανείας.

Στο βίντεο το Η-6DU εικονίζεται να ανεφοδιάζει στον αέρα δύο μαχητικά J-10AH. Τα δε ελικόπτερα είναι CHAIC Z-8 τα οποία βασίζονται στα γαλλικά SA-321Ja Super Frelon.
https://www.youtube.com/embed/z9MbRjbKWj4

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ