Πολεμικό Ναυτικό

Το κατηγορώ του πλωτάρχη που έκανε μήνυση: Να κληθεί και ο Τσίπρας

«Θέλω οι ένοχοι που ευθύνονται για τον θάνατο και τον τραυματισμό τόσων ανθρώπων να λογοδοτήσουν. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω...» Ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης κατέθεσε τη Δευτέρα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνη Λιόγα την πρώτη μηνυτήρια αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», λέει πως άρχισε να συντάσσει τη μηνυτήρια αναφορά από την περασμένη Παρασκευή. «Μάζευα στοιχεία και έγραφα. Σήμερα (χθες) πήγα και κατέθεσα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών» αναφέρει.

Σημειώνει λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μη φταίει κανείς για όλη αυτή την καταστροφή. Κάποιος ή κάποιοι πρέπει να πληρώσει/πληρώσουν. Δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί έπειτα από λίγο όλος αυτός ο πόνος και η καταστροφή».

Ο Παναγιώτης Σταμάτης ζητάει από την εισαγγελέα να καλέσει κάθε αρμόδιο εμπλεκόμενο, ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να ελεγχθούν, όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά. «Το οφείλετε στα απανθρακωμένα σώματα των παιδιών που εξέπνευσαν στην αγκαλιά των γονιών τους, των παππούδων τους και σε όλους αυτούς που χάθηκαν τόσο άδικα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ