Αρχείο

Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την φονική επίθεση την Κυριακή του ενόπλου στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια 18χρονη και μια 19χρονη και να τραυματιστούν άλλα 13 άτομα.

Σε ανακοίνωσή της μέσω του πρακτορείου ειδήσεών της, AMAQ, η τρομοκρατική οργάνωση υποστηρίζει ότι ο 29χρονος δράστης «ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στοχοθέτηση πολιτών των χωρών του συνασπισμού». Ο ISIS δεν έδωσε λεπτομέρειες ούτε παρείχε στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό αυτό.

Η αστυνομία του Τορόντο κατονόμασε τον ένοπλο ως τον Φάιζαλ Χουσάιν, κάτοικο Τορόντο

Ο αρχηγός της αστυνομικός διεύθυνσης του Τορόντ, Μαρκ Σόντερς, κατονόμασε την Δευτέρα τον ένοπλο, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών, ως τον Φάιζαλ Χουσάιν, κάτοικο του Τορόντο.

Ο 29χρονος άνοιξε πυρ λίγο μετά τις 22:00 την Κυριακή (ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) σε πολυσύχναστο δρόμο στο Τορόντο, γεμάτο εστιατόρια, καφέ και καταστήματα, σκοτώνοντας ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια νεαρή γυναίκα 18 ετών, και τραυματίζοντας άλλους 13. Βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα μετά το μακελειό, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η οικογένειά του ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Χουσάιν έπασχε από χρόνια ψύχωση και κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ