Εκκλησία της Ελλάδος

Το γνήσιο πατριωτικό ράσο δεν κρύβεται-Σημαιοφόρος για Μακεδονικό και λάβαρα κατά της διάλυσης της κοινωνίας -Εδέσσης Ιωήλ: Δεν είμαστε αναρχικοί, είμαστε πατριώτες

Το γνήσιο πατριωτικό ράσο της χώρας είναι εδώ. Είτε με επίσημες ανακοινώσεις είτε με μεμονωμένες δηλώσεις δηλώνει το παρών στις κρίσιμες για τον τόπο μας αυτές στιγμές.

Ιδαίτερη εντύπωση προκαλεί η στάση της Εκκλησίας της Κρήτης η οποία σε αντίθεση με την παραμένουσα σιωπηρή Εκκλησία της Ελλάδος βγήκε μπροστά με χθεσινή ανακοίνωσή της.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, λοιπόν, που συνεδρίασε χθες για μια ακόμη φορά, συζήτησε το θέμα των Σκοπίων, και επανήλθε στη θέση την οποία και στο πρόσφατο παρελθόν διατύπωσε, ότι η Μακεδονία είναι μία, Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη!

“Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει εκ νέου τη θέση της για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και υπενθυμίζει στους αρμοδίους τα λόγια του μεγάλου Εθνάρχου, Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν τους αγώνες του 1912-13, ότι: «ο Μακεδονικός αγώνας πρέπει να γίνει το Ευαγγέλιο της Ελληνικής Φυλής»” αναφέρει η ανακοίνωση με κρητική λεβεντιά και χωρίς να κρύβεται τιμώντας και την μνήμη των πάμπολλων Κρητών αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα.

Και την ίδια στιγμή οι κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό συνεχίζονται.

Χθες πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά πορεία διαμαρτυρίας για την Μακεδονία, την οποία διοργάνωσαν 72 Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέθηκε επί κεφαλής της πορείας και ξεκαθάρισε κατ᾿ αρχήν, ότι τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν, όπως και η πορεία αυτή, δεν γίνεται από αναρχικούς ή ακραία στοιχεία, αλλά από Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους.

Αλλά και στα διάφορα κηρύγματά τους οι Ιεράρχες έστειλαν και πάλι πολλά μηνύματα. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος τόνισε πως “ο Χριστός μας πλησιάζει με ελευθερία για να μας ελεήσει από κάθε τι που μας βασανίζει. Γι’ αυτή την ελευθερία μας μιλούν σήμερα οι σύγχρονοι άθεοι. Δεν ξέρουν ότι ο Κύριος είναι αυτός που εδίδαξε πρώτος την ελευθερία και την αγάπη προς όλους;”

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης διεμήνυσε από την πλευρά του πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη Ιησού Χριστού και παιδιά του Θεού και όχι μέλη κάποιος ιδεολογίας ή οργανώσεως.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος αναφερόμενος στη σημερινή εποχή τόνισε ότι χαρακτηριστικό των σύγχρονων κοινωνιών είναι οι αντιθέσεις. Βλέπουμε από την μια μεριά την αποστασία μερίδας ανθρώπων από τον Θεό και από την άλλη πολλούς νέους να επιστρέφουν στον Χριστό, τοποθετώντας Εκείνον ως κέντρο της ζωής τους. Ακόμη έφθασε στο σημείο ο σύγχρονος άνθρωπος να δημιουργεί ακόμα και κινήματα φιλοζωϊκά, την ίδια στιγμή που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει καταρρακωθεί και η μισανθρωπία αυξάνεται.

Το ήχηρο ράπισμα όμως προς την κυβέρνηση αλλά και την άφαντη διοικουσα Εκκλησία ήρθε από τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος. Με σκληρή γλώσσα οι κληρικοί “αναθεματίζουν” όσα συμβαίνουν σε πολιτικό, εθνικό και κοινωνικό επίπεδο, με το Μακεδονικό, τις παρελάσεις των ομοφυλόφιλων, την παραχάραξη της ιστορίας και τέλος στηρίζουν τον ιερέα στην Ρόδο που κυνηγήθηκε για τις πρόσφατες αντικυβερνητικές δηλώσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ζούμε στο θέατρο του παραλόγου.

Ζήσαμε την υπόθεση περί του ονόματος της Μακεδονίας.

Ζήσαμε το Gay Pride.

Και σήμερα νιώθουμε αγανακτισμένοι.

Γιατί άραγε;

Μήπως δεν θα έπρεπε να το περιμέναμε; Μα όταν ψηφίζαμε εμείς οι χριστιανοί ανθρώπους, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως είναι άθεοι, τι θα έπρεπε να περιμένουμε;

Τραγελαφικό! Ένα ορθόδοξο κράτος και να έχει άθεους κυβερνώντες!

Και σήμερα απ’ αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν Θεό, να σεβαστούν τον δικό μας Θεό;

Απ’ αυτούς οι οποίοι έχουν δείξει στο παρελθόν ποια σχέση είχαν με τα ανατολικά κράτη να σεβαστούν την ιστορία μας;

Ποιοι; Αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή για την αγαθή συνύπαρξη των γειτονικών λαών ονοματίζοντας την σφαγή στη Σμύρνη συνωστισμό;

Το γνωρίζαμε. Αν το γνωρίζαμε και το πράξαμε ενσυνείδητα, τότε το λάθος είναι δικό μας και η ευθύνη είναι δική μας, για αυτά τα οποία εισπράττουμε σήμερα.

Όσον αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις και τα ψέματα τα οποία ειπώθηκαν για την υφαρπαγή των ψήφων του λαού, είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς να τιμωρήσει δια της ψήφου, όταν έλθει η ώρα.

Όταν όμως στο όνομα, δεν ξέρουμε και εμείς ποιανού συμφέροντος, ξεπουλιέται η πατρίδα, τότε δεν ξέρουμε ποιον να κατηγορήσουμε και ποιος θα πληρώσει για αυτό το ξεπούλημα. Το βέβαιο είναι πως δεν πρέπει και δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε.

Βλέπουμε γύρω μας την αποχαύνωση του ελληνικού λαού, ο όποιος κοιτάζει μόνο την ευμάρεια και την καλοπέραση του και έχει γίνει για πρώτη φορά στη ζωή του ο επαναστάτης της πολυθρόνας και του καφενείου. Και απορούμε.

Δεν ανεχόμεθα τα Gay Pride και τη φωταγώγηση της Βουλής στα χρώματα τους. Σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα του καθενός, αλλά μέσα στην Ορθόδοξη χώρα μας θεωρούμε πως, δεν έχει το δικαίωμα να μας προσβάλει κανείς. Δεν δικαιούται να θίγει τα πιστεύω της πλειοψηφίας δημόσια, περιφέροντας εικόνες των Αγίων στα απόκρυφα του μέρη και να μην αντιδρά κανείς. Όχι κύριοι, μια τέτοια Ελευθερία μας προβληματίζει και θεωρούμε πως προβληματίζει κάθε σώφρονα άνθρωπο.

Η σιωπή είναι συνενοχή και κρυφή αποδοχή. Για το λόγο αυτό επικρίνουμε όλους όσοι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο ελληνικό κοινοβούλιο και δεν αντιδρούν σε όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Σ’ αυτήν την κοινωνία που μαστίζεται από την φτώχεια, σ’ αυτήν την κοινωνία όπου οι άνθρωποι αυτοκτονούν δίπλα μας και εμείς σφυρίζουμε αδιάφοροι, έρχεται να προστεθεί και η συμφωνία για τα Σκόπια. Μια συμφωνία που όλοι την ονομάζουν εθνική προδοσία, εκτός από την πλειοψηφία της Βουλής.

Η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Βράζει αλλά δεν έχει ξεχειλίσει ακόμα. Μέσα σ’ αυτήν την κοινωνία ένας Κληρικός στην Ρόδο εξέφρασε αυτό το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να πουν. Αυτό για το οποίο ελέγχεται ο Κληρικός αυτός είναι πιθανόν το έντονο της φωνής και οι ατυχείς εκφράσεις. Θα ήταν ατόπημα η οποιαδήποτε διοικητική πράξη εναντίον αυτού του Κληρικού.

Επειδή το μέλλον είναι άδηλο και επειδή φημολογείται χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως ο Ορθόδοξος Ιερός Κλήρος της Ελλάδος συμπλέει με τον λαό, συμπάσχει μαζί του, δεν θα φεισθεί θυσιών και δεν θα προδώσει την αποστολή του. Πάνω απ’ όλα προέχει η πίστη στον Θεό και η ακεραιότητα της πατρίδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...