Κόσμος

Τουρκία: Στις 18 Ιουλίου τερματίζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα της Τουρκίας, με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία ήταν η χώρα, εδώ και δύο χρόνια, από την απότυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, ανακοίνωσε, στο περιθώριο της συνεδρίασης, ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα αρθεί άμεσα, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 18 Ιουλίου, όταν και η χώρα θα επέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Όμως η κατάσταση δεν θα αφεθεί στην τύχη της. Νέα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να εφαρμόσει στην Τουρκία η κυβέρνηση του Ερντογάν, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας», όπως μεταδίσει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η κυβέρνηση του Ερντογάν εξετάζει νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη της διετούς κατάστασης σε έκτακτη ανάγκη αυτόν τον μήνα.

Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να φτάσουν στο κοινοβούλιο και να εφαρμοστούν στα τέλη αυτού του μήνα, όπως είπε ανώτατος αξιωματούχος του AKP.

Η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ενδεχομένως να επηρεάσει και την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών : Λόγω της κατάστασης μπορούσαν να κρατούνται χωρίς να έχει αποδοθεί κατηγορητήριο, πράγμα που πλέον θα πρέπει να επισπευσθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ