Κόσμος

Τι συμβαίνει όταν μια αστραπή χτυπήσει το αεροπλάνο (βίντεο)


Μπορεί το αεροπλάνο να θεωρείται το πιο ασφαλές μέσο αλλά σίγουρα πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν φόβο στους επιβάτες όπως το να πέσει αστραπή πάνω του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν μια αστραπή χτυπά ένα αεροπλάνο;

Συνήθως, ένας κεραυνός θα χτυπήσει το ένα άκρο, όπως την άκρη του πτερυγίου ή τη μύτη, και το ρεύμα θα ταξιδέψει μέσα από το μεταλλικό κέλυφος του αεροπλάνου πριν βγει από άλλο σημείο - την ουρά, για παράδειγμα. Μάλιστα, σύμφωνα με το βίντεο του Science Insider, τα αεροπλάνα χτυπιούνται από αστραπές πολύ πιο συχνά από ό, τι νομίζετε.

Ένα αεροσκάφος, κατά μέσο όρο, "δέχεται" ένα τέτοιο χτύπημα μια φορά κάθε δυο χρόνια. Υπάρχει περίπτωση, σπάνια, να υποστεί κάποια εξωτερική ζημιά- μια επιφανειακή "πληγή" από την είσοδο και έξοδο ή να σημειωθεί κάποια μικρή βλάβη στα ηλεκτρικά του συστήματα του αεροσκάφους, αλλά ένας κεραυνός συνήθως αφήνει λίγα ή καθόλου προβλήματα.

Τα σύγχρονα αεροσκάφη, είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ σύνθετο άνθρακα που καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα χαλκού - τα Dreamliners και Boeing Airbus A350 έχουν αυτή την κατασκευή - και λειτουργούν ως πολύ καλοί κλωβοι Faraday, που σημαίνει ότι ο χώρος μέσα στο μέταλλο προστατεύεται από τα ηλεκτρικά ρεύματα.

Δείτε το βίντεο
https://www.youtube.com/embed/z_Lkid7qc8A

newmoney.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...