Οπλικά συστήματα

Τα έξι κορυφαία όπλα του ρωσικού στρατού - Προηγμένα οπλικά συστήματα στα χέρια των Ρώσων

Έξι νέους τύπους εξαιρετικά προηγμένων οπλικών συστημάτων θα τεθούν στη διάθεση του ρωσικού στρατού, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιούρι Μπόρισοβ. Μεταξύ αυτών και ο διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat.

Ο ρωσικός στρατός θα παραλάβει έξι τύπους νέων όπλων που είναι ανώτερα από παρόμοια οπλικά συστήματα  που σχεδιάστηκαν σε χώρες του εξωτερικού, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιούρι Μπόρισοβ, μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Μπόρισοβ παρέθεσε λίστα με νέα οπλικά συστήματα η οποία περιλαμβάνει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ένα μελλοντικό σύστημα αεροσκαφών για αερομαχίες, άρμα μάχης T-14 Armata, σύστημα αεράμυνας S-500, αντι-βαλλιστικό σύστημα πυραυλικής άμυνας Nudol και σύστημα παρεμβολής για δορυφορικές επικοινωνίες Tirada-2S, όπως αναφέρει η εφημερίδα VPK.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στις Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων το ποσοστό προηγμένων συστημάτων και οπλισμού αγγίζει το 79%. Το ποσοστό στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Αμυντικές Δυνάμεις φτάνει το 67%.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας επικοινωνίας του Βλαντίμιρ Πούτιν με τους πολίτες τον φετινό Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χρήση των Sarmat θα ξεκινήσει το 2020. Είχε αναφερθεί, μάλιστα, και στο οπλικό σύστημα Avangard, το οποίο αποκάλεσε ως «το απόλυτο όπλο» που δε θα μπορεί να συγκριθεί με κανένα παρόμοια σύστημα άλλης χώρας στο εγγύς μέλλον.

Ο Μπόρισοβ ανέλαβε τον Μάιο καθήκοντα αναπληρωτή πρωθυπουργού μετά από θητεία σχεδόν έξι ετών ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...