Κόσμος

Ταϊλάνδη: Τα παιδιά του σπηλαίου θα χειροτονηθούν Βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του αδικοχαμένου δύτη

Έναν ιδιόμορφο αλλά και συγκινητικό τρόπο βρήκαν τα παιδιά που σώθηκαν από την πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη προ λίγων ημερών για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον δύτη, που έχασε την ζωή του στην προσπάθεια απεγκλωβισμού τους.

Κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης τύπου, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 38χρονου πρώην διοικητή του ναυτικού Samarn Punan, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

“Αισθανόμαστε ένοχοι για το θάνατό του. Είμαστε υπέυθυνοι για την οικογένειά του ", δήλωσε ο Ekapol Chantavong, προπονητής των παιδιών.

Τα αγόρια έγραψαν γράμματα ευγνωμοσύνης για τον αδικοχαμένο δύτη. Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως όπως είπαν έχουν αποφασίσει να λάβουν προσωρινά μοναχικούς όρκους στη μνήμη του νεκρού δύτη .

Στη βουδιστική Ταϊλάνδη υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποιος προσωρινά μοναχός και αυτήν την μέθοδο θα ακολουθήουν δέκα αγόρια και ο προπονητής τους. Δύο εκ των παιδιών πιστεύουν στο Χριστιανισμό και το Ισλάμ, και αναμένεται ότι θα εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς τους συμμετέχοντες της επιχείρησης διάσωσης, όπως συνηθίζεται στις θρησκείες τους.

Υπενθυμίζεται πως ο μοναδικός ενήλικας της ομάδας, ο 25χρονος προπονητής των παιδιών Ekapol, υπήρξε και ο ίδιος πρώην μοναχός και ο ρόλος που διαδραμάτισε στην επιβίωσή τους υπήρξε καθοριστικός.

Αλλά για πολλούς στην Ταϊλάνδη, ο Ekapol, που άφησε την μονοαχική ζωή του πριν από τρία χρόνια και έγινε μέλος του Wild Boars ως βοηθός προπονητή , είχε μια σχεδόν θεϊκή δύναμη, που απεστάλη για να προστατεύσει τα αγόρια καθώς περνούσαν αυτήν τη δοκιμασία.

Ο Ekapol, ορφανός από την ηλικία των 10 ετών, αφού έχασε τους γονείς του εκπαιδεύτηκε για να είναι μοναχός, αλλά άφησε το μοναστήρι για να φροντίσει τη γιαγιά του στη βόρεια Ταϋλάνδη.

"Τους αγαπούσε περισσότερο από τον εαυτό του", δήλωσε ο Joy Khampai, ένας φίλος του Ekapol που εργάζεται σε μια καφετέρια. "Δεν πίνει, δεν καπνίζει, ήταν το είδος του ατόμου που έχει βρει τον εαυτό του και διδάσκει τα παιδιά να κάνουν το ίδιο".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...