Εσωτερική Ασφάλεια

Συγκλονίζουν οι εικόνες στο Μάτι: Κουλουριάστηκε και περίμενε το θάνατο! - Φόβοι για τριψήφιο αριθμό αγνοουμένων - Παλεύουν για την ζωή τους 11 τραυματίες στις ΜΕΘ

To απόλυτο μπάχαλο επικρατεί πλέον με τους Κυβερνητικούς. Με αισθήματα ντροπής η κοινή γνώμη παρακολουθήσαμε χθες το προκλητικό και επαίσχυντο κρεσέντο των κυβερνητικών και κρατικών υπευθύνων στο πλαίσιο συνέντευξης που οργανώθηκε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για να εξηγηθούν τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η καυχησιολογία και η έπαρση τόσο του κ. Νίκου Τόσκα, όσο και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Τσουβάλα, οι οποίοι αντί να σκύψουν το κεφάλι και να απολογηθούν εμφανίστηκαν με επιθετικό ύφος, ισχυριζόμενοι ότι όλα λειτούργησαν σωστά από την πλευρά τους και ότι είναι υπερήφανοι για τα όσα έκαναν! Σύμφωνα με τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής και τον υπουργό Νίκο Τόσκα για όλα έφταιξαν ο σφοδρός άνεμος αλλά και τα αυθαίρετα κτίσματα που υπήρχαν στην παραλία.

Μάλιστα, οι προαναφερθέντες ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο σε θράσος και σε πρόκληση υποστήριξαν ότι αν δεν ήταν αυτοί θα είχαμε θρηνήσει ακόμα περισσότερα θύματα, υπονοώντας σαφώς ότι ίσως πρέπει ο Ελληνικός λαός να τους χρωστάει και ευγνωμοσύνη!

Φόβοι για τριψήφιο αριθμό νεκρών.

Για σοβαρή έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής έκανε λόγο ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Παναγιώτης Σπυρόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, με συνέπεια να καθυστερήσει για δώδεκα ώρες η καταγραφή αγνοούμενων.

Από τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας οι περισσότεροι κάτοικοι στον Νέο Βουτζά, στην Ραφήνα και στο Μάτι καλούσαν την Αστυνομία για να δηλώσουν αγνοούμενους ή να δώσουν πληροφορίες για την πυρκαγιά, όμως η ΕΛ.ΑΣ δεν ενημέρωσε την Πυροσβεστική.

Οι πρώτες κλήσεις στο κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, στον αριθμό 199, καταγράφηκαν στις 10:00 το πρωί τις Τρίτης, όταν η πύρινη λαίλαπα είχε ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Η έλλειψη συνεννόησης έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και στην κατάρτιση της λίστας με τους αγνοούμενους, καθώς οι πληροφορίες προέρχονται από τέσσερα κέντρα επιχειρήσεων: Της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ.

Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει άγνωστος, όμως, υπάρχουν φόβοι ότι είναι τριψήφιος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας η οριστικοποίηση της λίστας μπορεί να απαιτήσει 20 έως 30 ημέρες, παρατείνοντας την αγωνία των συγγενών.

Θρήνος χωρίς τέλος στο Μάτι

Το οικόπεδο του θανάτου στο Μάτι, το οικόπεδο όπου 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους γονείς με τα παιδιά τους, φαίνεται πως κρύβει κι άλλα «μυστικά». Κι άλλους νεκρούς από τη φωτιά που προκάλεσε 83 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, άγνωστο, ακόμα, αριθμό αγνοουμένων και ανυπολόγιστη καταστροφή σε περιουσίες.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (26.07.2018) λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 26 ψυχές, εντοπίστηκε ακόμη ένα θύμα από τη φωτιά στο Μάτι Αττικής. Ένα θύμα που βρισκόταν εκεί από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας όταν ξέσπασε η φωτιά. Ένα θύμα που κανείς δεν μπορούσε να αναγνωρίσει, να συνειδητοποιήσει πως βρισκόταν εκεί.

Τέσσερις μέρες, αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές «χτενίζουν» το οικόπεδο του θανάτου. Μόλις χθες βρήκαν την απανθρακωμένη σορό. Όλες αυτές τις μέρες ήταν εκεί, δίπλα τους, μπροστά τους αλλά κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πως η άμορφη μάζα ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την οργή της φωτιάς.

Στο σημείο, όπως δείχνουν τα πλάνα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, βρίσκεται ένα αυτοκίνητο. Ένας «σκαραβαίος». Απανθρακωμένος κι αυτός. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Εκτιμάται πως ο άνθρωπος που βρέθηκε νεκρός στον φράχτη δίπλα στο σημείο, βρισκόταν στο αυτοκίνητο κι όταν κατάλαβε ότι η φωτιά πλησίαζε και δεν μπορούσε να κινηθεί άλλο, βγήκε για να μπορέσει να απομακρυνθεί. Δεν πρόλαβε. Άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Κουλουριάστηκε και περίμενε το θάνατο.

Υπολείμματα από απανθρακωμένες σορούς υπάρχουν παντού στο χώρο. Το δράμα δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί δεν μπορούν σε συνειδητοποιήσουν την τραγωδία. Ένας από αυτούς είπε στον ΑΝΤ1 πως «έζησε» υπηρεσιακά το σεισμό της Αθήνας το ’99. «Αυτό, δεν το έχω ξαναζήσει», είπε….

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Xkn0kBpawEU

Δίνουν μάχη για την ζωή τους στις ΜΕΘ

Δίνουν τον δικό τους αγώνα στις Εντατικές μετά την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Είναι τραυματίες και εγκαυματίες που βρίσκονται στα νοσοκομεία, με 11 από αυτούς να δίνουν μάχη για την ζωή τους στις Εντατικές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), σε νοσηλεία βρίσκονται συνολικά 51 ενήλικες εγκαυματίες καθώς και τέσσερα παιδιά (νοσηλεύονται στο Παίδων «Αγία Σοφία» και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σημαντικά βελτιωμένη).

Από τους ενήλικες ασθενείς οι 11 είναι διασωληνωμένοι και σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων, υπάρχουν όμως και τρεις νέοι άνθρωποι ανάμεσά τους, ενώ, όλοι, σε κάθε περίπτωση, δίνουν μεγάλη μάχη για τη ζωή τους.   Εχθές κατέληξε ένας 73χρονος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ. Η θλιβερή λίστα όμως με τους ασθενείς των ΜΕΘ αμέσως συμπληρώθηκε, καθώς εισήχθη στην Εντατική ένας άλλος άνδρας στο Θριάσιο.    

Κατά έξι άτομα μειώθηκε ο κατάλογος με τους εγκαυματίες εκτός ΜΕΘ. Από τους 46 ενήλικες ασθενείς πήραν εξιτήριο οι έξι. Έτσι, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πλέον 40 άνθρωποι, με την πρόγνωση της πορείας τους να είναι καλή σε αρκετές περιπτώσεις και τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι αυτό θα συνεχίσει να αποτυπώνεται με τα εξιτήρια που θα δοθούν και σήμερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ