Εσωτερική Ασφάλεια

Στο σκοτάδι ολόκληρη η Πάρος και η Αντίπαρος - Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Πάρο, Εύβοια και Ζάκυνθο - Bίντεο

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί η Πάρος και η Αντίπαρος, δύο νησιά που σφύζουν από τουρισμό, στην καρδιά της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων  το ρεύμα έπεσε και στα δύο κυκλαδίτικα νησιά από τις 20:00 περίπου. Λίγο πριν τις 21:30 η ηλεκτροδότηση επανήλθε για λίγο και έπεσε ξανά.

Είναι άγνωστο αν η διακοπή οφείλεται στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Πάρο, η οποία μέχρι τις 21:30 δεν είχε σβήσει ακόμη.

Οι κάτοικοι δεν έχουν ενημέρωση από την ΔΕΗ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο παρθένο πευκοδάσος του Όρους Καντίλη στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, βορείως των Πολιτικών. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Φωτιά σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή Ασπριές – Κακάπετρα Πάρου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά κατευθύνεται προς το ΧΥΤΑ της Πάρου.

Στο σημείο έχουν ήδη φτάσει οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και τρία υδροφόρα οχήματα του Δήμου Πάρου. Προς βοήθεια στην κατάσβεση της φωτιάς σπεύδουν και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων).

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό Καλαμάκι στη θέση Βροντόνερο στη Ζάκυνθο. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη Πυροσβεστική δύναμη και σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες. Μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη λίγα μέτρα πιο πάνω.

Την ένταση της πυρκαγιάς ενισχύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Πριν λίγα λεπτά ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, έκανε την εμφάνιση του ώστε να βοηθήσει το δύσκολο έργο τον επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Φωτιά στην Πάρο 

Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται να συνδράμει και ένα αεροσκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο νησί αυτήν την ώρα πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή Κακάπετρα - Ασπριές Πάρου.

Καθώς η περιοχή εστίας της φωτιάς είναι δύσβατη, τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν με αποτελεσματικότητα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρείται η κατάσβεση της φωτιάς από αέρος με δύο καναντέρ.

Η πυρκαγιά άγνωστης μέχρι στιγμής αιτίας, έχει κατακάψει θαμνώδη περιοχή και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο: Δύο εστίες κοντά στο χωριό Καλαμάκι

“Σηκωθηκαν” λίγο μετά τις 19.00 μμ απο το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς τα δυο ΠΕΤΖΕΤΕΛ προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης μεγάλη φωτιάς στη Ζάκυνθο.

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Βροντόνερο στο Καλαμάκι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 άνδρες με επικεφαλής το Διοικητή Πύραρχο Δ. Πατράκη που δίνουν μάχη για να την θέσουν υπο έλεγχο και να τη κατασβήσουν. Την ένταση της πυρκαγιάς ενισχύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό Καλαμάκι στη θέση Βροντόνερο στη Ζάκυνθο. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, και σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες:

Η μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη κοντά στην πρώτη.

Την ένταση της πυρκαγιάς ενισχύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Πριν λίγα λεπτά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και με ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, καθώς το σημείο είναι δύσβατο. Νωρίτερα, μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει και σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, στην Πάρο.

https://www.youtube.com/watch?v=TcXFwi1Xyhc

https://www.youtube.com/watch?v=GuF55R5Em8c

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...