Κόσμος

Σε διπλό ταμπλό το εξοπλιστικό παιχνίδι της Τουρκίας με Ουκρανία και Ρωσία (εικόνες)

Σε διπλό ταμπλό παίζει η Τουρκία, καθώς κλείνει συμφωνίες αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας, τόσο με τους Ρώσους, αλλά και τους Ουκρανούς, των οποίων οι σχέσεις είναι ιδιαίτερα εχθρικές.

Ύστερα από συνάντηση της στρατιωτικό-τεχνικής κοινής επιτροπής της Ουκρανίας και της Τουρκίας στην Άγκυρα, ανακοινώθηκε και υπογράφηκε η από κοινού παραγωγή μη-επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones).

Η Τουρκία επιθυμεί να προμηθευτεί ουκρανικά αεροσκάφη Antonov-178, και προτίθεται να παρέχει μέσω της Τουρκικής ASELSAN πληροφοριακά συστήματα στον Ουκρανικό Στρατό.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν και την μεταφορά εξελιγμένων τεχνολογιών και σχετικών προγραμμάτων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και υπέγραψαν σχετική συμφωνία.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας στο πεδίο της κατασκευής αρμάτων μάχης και αεροσκαφών. Τα δύο μέρη συμφώνησαν στην ανάπτυξη συνεργασίας στο πεδίο των μη-επανδρωμένων οπλικών συστημάτων και την δημιουργία μια κοινής υπηρεσίας για την ανάπτυξη μηχανών για άρματα μάχης.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...