Κοινωνία

«Σε ασφαλή σημεία τα παιδιά στις κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Αγία Μαρίνα και Μάτι»

Την ετοιμότητα των προσκόπων να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττική, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελλήνων Προσκόπων, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης.

«Οι Έλληνες πρόσκοποι για ακόμη μια φορά, από την πρώτη στιγμή, είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις Αρχές, προκειμένου να δώσουν τη βοήθειά τους όπου αυτή χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εφραιμίδης και υπενθύμισε ότι παρόμοια βοήθεια είχαν προσφέρει πέρυσι στις μεγάλες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Προσκόπων είπε πως ήδη «έχουν παραδώσει κάποια νερά στους πυροσβέστες του πυροσβεστικού σταθμού Μεγάρων» και διαμήνυσε πως είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τις Αρχές προκειμένου να βοηθήσουν με το πού θα κοπάσει το μεγάλο μέρος της φωτιάς». Ανάλογη βοήθεια, μάλιστα, το σώμα των Ελλήνων προσκόπων έχει δώσει και στην Αθήνα, στην Πάρνηθα, όπως είπε, καθώς ήταν «τότε οι μοναδικοί που γνωρίζαμε τα μονοπάτια και κατευθύναμε τους πυροσβέστες στο να σβήσουν τις εστίες της φωτιάς».

Επίσης, ο κ. Εφραμίδης καθησύχασε τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις των προσκόπων στον Άγιο Ανδρέα, στην Αγία Μαρίνα και στο Μάτι, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλή σημεία υπό την επίβλεψη των Αρχών. Για περαιτέρω ενημέρωση, κάλεσε τους γονείς να μιλάνε με τους αρχηγούς των προσκοπικών ομάδων.

Καταληκτικά, ο κ. Εφραμίδης επανέλαβε ότι για ακόμη μια φορά οι Έλληνες πρόσκοποι είναι έτοιμοι και στη διάθεση των ομάδων πυρόσβεσης να στηρίξουν στο έργο της κατάσβεσης. Έκανε ακόμα γνωστό ότι τα δύο βαν που διαθέτουν οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν εξοπλισμό με όλα τα αναγκαία μέσα -με νερό και με πυροσβεστήρες και με είδη πρώτης ανάγκης- και είναι σε ετοιμότητα να πάρουν οδηγίες για να κατευθυνθούν όπου χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ