Κοινωνία

«Σακίδιο επιβίωσης» προσφέρει 72 ώρες ζωής σε περίπτωση που εγκλωβισμού ή αντίξοων συνθηκών

Ειδικοί κατασκεύασαν τσάντα που περιέχει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κανείς για να επιβιώσει σε αντίξοες συνθήκες για 72 ώρες, μέχρι να μπορέσουν να τους εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 95% των καταστάσεων που απαιτούν τη διάσωση κάποιου ατόμου επιλύονται εντός των πρώτων 72 ωρών.

Έτσι είναι εξαιρετικά σημαντικό περίπτωση που κάποιος χαθεί σε ένα δάσος ή εγκλωβιστεί σε μια σπηλιά, όπως έγινε πρόσφατα στην Ταϊλάνδη με τη γνωστή ιστορία των 12 παιδιών, το πρόσωπο αυτό να είναι σε θέση να επιβιώσει για τουλάχιστον αυτό το χρονικό διάστημα, μέχρι, δηλαδή να εντοπιστεί από τα σωστικά συνεργεία και να διασωθεί.

Για τον λόγο αυτό, μια εξειδικευμένη ομάδα κατασκεύασε μια τσάντα επιβίωσης με την ονομασία Seventy2 Supply System, η οποία περιέχει όλα όσα θα μπορούσε να χρειαστεί κάποιος που έχει βρεθεί σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει και ενδεχόμενες αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η Seventy2 Supply System είναι μια αδιάβροχη τσάντα πλάτης που έχει σχεδιαστεί για να τα κρατάει τα δεκάδες μέρη του εξοπλισμού επιβίωσης που περιέχει, προστατευμένα.

Στην τσάντα μπορεί κανείς να βρει παγούρι με νερό, φίλτρο νερού για ποσότητα 100.000 γαλονιών, σκούφο, θερμική σκηνή, προστατευτικά γιαλιά, ταινία ασφαλείας, ενεργειακές μπάρες, αντιηλιακό, μαχαίρι, εξοπλισμό για πρώτες βοήθειες, αδιάβροχα σπίρτα, φακό, χημικό φως, θερμική κουβέρτα, σουγιά, προσάναμα μαγνησίου και πολλά ακόμα χρήσιμα αντικείμενα.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ