Εκκλησία της Ελλάδος

Σήμερα τριπλή χαρά στην Φωκίδα (φώτο)

Σήμερα, Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, η Ιερά Μητρόπολή μας αλλά και το Μοναστήρι μας βίωσαν τριπλή χαρά. Η πρώτη χαρά είναι η επέτειος της ενθρονίσεως του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου.

Ήδη παρήλθαν τέσσερα έτη επιτυχημένης Αρχιερατείας του. Δεύτερη χαρά γευθήκαμε σήμερα, καθότι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χειροτόνησε τον διάκονο της Ιεράς Μονής μας π. Χρυσόστομο εις Πρεσβύτερο. Αλλά η καρδιά μας δέχτηκε την αυτή ημέρα και μια τρίτη χαρά με την χειροθεσία εις Πρωτοπρεσβύτερο του πολιού και σεβασμίου Γέροντος π. Θεοδώρου Νικολέττου, εφημερίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Φιλοθέης Δωρίδος.

Ο π. Θεόδωρος γεννήθηκε το 1930 και είναι χειροτονία του μακαριστού Μητροπολίτου Φωκίδος κυρού Αθανασίου. Διακρίνεται όλα αυτά τα χρόνια για τον σεβασμό, την αγάπη του, την ταπείνωσή του, την εργατικότητά του και την υπακοή του, γι’ αυτό και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Μετά την Θεία Λειτουργία πορευθήκαμε όλοι μαζί προς το ανδρικό Μοναστήρι του Τρικόρφου, όπου παρατέθηκε εορταστική τράπεζα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...