Αθλητισμός

Σάλος στην Ισπανία: Από παράνομη εμπορία οργάνων το μόσχευμα του Ερίκ Αμπιντάλ;

Σάλο προκάλεσε στην Ισπανία το δημοσίευμα της εφημερίδας El Confidencial στο οποίο υποστηρίζεται ότι έχει ξεκινήσει έρευνα των αρχών για το μόσχευμα που πήρε το 2012 ο τότε παίχτης της Μπαρτσελόνα και σημερινός τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ερίκ Αμπιντάλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας το συκώτι που μεταμοσχεύθηκε στον Αμπιντάλ δεν προήλθε από τον εξάδελφό του όπως είχε ανακοινώσει τότε η Μπαρτσελόνα αλλά από κύκλωμα παράνομης εμπορίας οργάνων.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγραφή τεσσάρων τηλεφωνικών συνομιλιών του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος είναι υπό έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στις συνομιλίες που έγιναν τον Απρίλιο του 2017 ο Ροσέλ εμφανίζεται να μιλά με τουλάχιστον δύο άνδρες και να κάνει λόγο για «αγορά ενός παράνομου συκωτιού» για τον Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή προσθέτοντας ότι τα περί δωρεάς από εξάδελφο ήταν ένα εύρημα για να αποφευχθεί το σκάνδαλο.

Ο Αμπιντάλ είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2011 και είχε υποβληθεί τότε σε χειρουργική επέμβαση από την οποία επέστρεψε στα γήπεδα μετά από έναν μήνα. Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα, το 2012, η κατάσταση του Αμπιντάλ επιδεινώθηκε και στις 10 Απριλίου εκείνου του έτους ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε δότης, ένας εξάδελφος του Αμπιντάλ με το όνομα Ζεράρ που ζούσε στη Γαλλία. Το 2013 ακολούθησε η αποχώρηση του Αμπιντάλ από την ομάδα.

Στις συνομιλίες ο Ροσέλ εμφανίζεται οργισμένος για το γεγονός ότι ο Αμπιντάλ τον κατηγορούσε για την αποχώρησή του από τους «μπλαουγκράνα». Ο συνομιλητής του Ροσέλ χαρακτήριζει «καθίκι» τον Αμπιντάλ και λέει ότι αναφέρεται «σε αυτόν που του αγοράσαμε παράνομα συκώτι» με τον Ροσέλ να κάνει ένα «χμ». «Και μετά πουλήσαμε ότι ήταν από τον εξάδελφό του» με τον Ροσέλ να ακούγεται να λέει τρεις φορές «ναι»

Οι δικηγόροι του Ροσέλ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν οτι δεν έχουν καμία γνώση αυτών των πληροφοριών ή αν είναι αληθείς» προσθέτοντας ότι «είναι παράδοξο να αγοράζει κανείς παράνομα συκώτι και να κάνει μετά τη μεταμόσχευση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο (σ.σ. όπως αυτό στο οποίο έγινε η μεταμόσχευση στον Αμπιντάλ)»

abidal-tl-2

Μπαρτσελόνα: «Αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη»
Λίγο μετά τη δημοσίευση των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων η Μπαρτσελόνα πήρε επίσημη θέση καλύπτοντας πλήρως τον Αμπιντάλ, αλλά και τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Σάντρο Ροσέλ, τον οποίο όμως αποκαλεί στην ανακοίνωση της «άμεσα ενδιαφερόμενο».

«Η FC Mπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη, όπως έκανε ήδη και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου "Clinic de Barcelona", μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε σχέση με τη μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο νυν τεχνικός διευθυντής της πρώτης ομάδας, Έρικ Αμπιντάλ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Η πληροφορία που διοχετεύτηκε παραλείπει ένα σημαντικό γεγονός, όπως είναι ο σχετικός αρχειοθετημένος φάκελος από δικαστήριο της Βαρκελώνης, με ημερομηνία 18 του περασμένου Απριλίου, γεγονός που θίγει την τιμή και την υπόληψη του Έρικ Αμπιντάλ, όλων των οργανισμών που συνδέονται με μεταμοσχεύσεις, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της, Σάντρο Ροσέλ».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο σύλλογος θλίβεται βαθύτατα για την έλλειψη αυστηρότητας ως προς τη διάχυση των σχετικών πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει τη στήριξή της στον Έρικ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του για να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών και των νέων που υποβάλλονται σε παρόμοιες ιατρικές θεραπείες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...