Ρωσία

Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών: «Πενθούμε μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών στην Αττική»

Τα συλλυπητήριά του προς τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών για την εθνική τραγωδία απέστειλε με τηλεγράφημά του ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Γιεβγκένι Ζίνιτσεφ.

“Εξ ονόματος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών δεχθείτε τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών στην επικράτεια της Ελλάδας. Πενθούμε μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε την τάχιστη ανάρρωση των τραυματιών” αναφέρει το τηλεγράφημα του Ρώσου υπουργού.

Όλα ανεξαιρέτως τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας αναφέρονται σε ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική και τον τραγικό απολογισμό. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS κάνει σημαντική μνεία στα θύματα των φονικών πυρκαγιών, επικαλούμενο πληροφορίες από το Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ιδιαίτερα εκτενείς και συχνές είναι οι ανταποκρίσεις του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti από την Αθήνα αλλά και από την Μόσχα.

Μόσχα: Οδηγία για τους Ρώσους τουρίστες στην πυρόπληκτη Αττική

Ο Ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού (Rostourism), σε οδηγία που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, απευθύνεται στους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, στους οποίους συνιστά να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να υπακούουν στις υποδείξεις των τοπικών αρχών και να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις περιοχές των πυρκαγιών. Αυτή την στιγμή, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο στοιχεία των ρωσικών τουριστικών γραφείων, στην περιοχή της Αττικής βρίσκονται περίπου 2.000 Ρώσοι τουρίστες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...