Κοινωνία

Ρίχνει ξύδι στη θήκη του μαλακτικού! Μόλις δείτε το γιατί, θα τρελαθείτε

Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι εύκολη υπόθεση: μπορεί να κάνετε πολλά λάθη και το να βρείτε το σωστό απορρυπαντικό μπορεί να είναι σαν να ψάχνετε ψύλλο στα άχυρα. Χρειάζεστε ένα μόνο απλό υλικό για κάθε πλύσιμο για να γλιτώσετε από περιττό κόπο, χρήματα και νεύρα.

Απλά ρίξτε λίγο ξίδι στον κάδο του πλυντηρίου σας και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε τα παρακάτω 10 πλεονεκτήματα που προσφέρει

Πριν γεμίσετε το πλυντήριο, ρίξτε μισό φλιτζάνι ξίδι στα ρούχα. Έτσι θα ενισχύσετε τη δράση του κοινού απορρυπαντικού, τα ρούχα σας δεν θα ξεβάψουν και θα μειώσετε τα υπολείμματα από απορρυπαντικό που μένουν στα ρούχα μετά το πλύσιμο.

Ρίξτε λίγο ξίδι στην ειδική θήκη αντί για μαλακτικό. Έχει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά είναι πιο μαλακό – και πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Το ξίδι απομακρύνει τους λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικά από τα λευκά ρούχα.

Μερικές φορές μένει στα ρούχα υπόλειμμα απορρυπαντικού, ειδικά αν είναι σε σκόνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο ευαίσθητο δέρμα. Βάλτε μισή κούπα ξίδι στο πλυντήριο και λύστε αυτό το πρόβλημα

Ακούγεται παράξενο, αλλά το ξίδι με την έντονη μυρωδιά του βοηθά να απομακρύνετε δυσάρεστες οσμές, όπως αυτή του τσιγάρου.

Βάλτε τα ρούχα με δύσκολους λεκέδες σε μια λεκάνη με ζεστό νερό μαζί με μισό φλιτζάνι ξίδι.

Αφήστε τα όλο το βράδυ και πλύντε τα κανονικά την επόμενη ημέρα. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τους λεκέδες με καθαρό ξίδι και να προσπαθήσετε να τους τρίψετε για να φύγουν.

Το ξίδι μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα χνούδια από τα ρούχα σας. Απλά προσθέστε το στην πλύση σας.

Μερικά ρούχα μεταφέρουν στατικό ηλεκτρισμό. Με λίγο ξίδι μπορείτε να τον απομακρύνετε.

Προσθέστε 6 φλιτζάνια ξίδι στα ρούχα που πλένετε στο χέρι και αφήστε τα για μισή ώρα. Μπορείτε έτσι να καθαρίσετε ευαίσθητα ρούχα, όπως εσώρουχα και μαγιό.

Τέλος μπορείτε να καθαρίσετε και το πλυντήριο σας χωρίς τη χρήση χημικών.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε συνεχώς ακριβά χημικά για το πλύσιμο των ρούχων σας. Μερικές φορές η λύση βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Σημείωση: Συνήθως χρησιμοποιείται το λευκό ξύδι

hefty.co και idiva.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...