Κοινωνία

Πυροσβεστική: Σε Γεράνεια Ορη και Καλλιτεχνούπολη παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα της φωτιάς

Αντιμέτωποι με δύο ενεργά μέτωπα είναι αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε από την εκπρόσωπο του σώματος.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:

Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Ορη η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 Ε/Π και 4 Α/Φ.

Στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής λαμβάνουν μέρος 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 Ε/Π.

Οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε ύφεση

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές:

  • Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας.
  • Στο Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης.
  • Στο Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων

Πυροσβέστες από την Κύπρο και αεροσκάφη από Ιταλία και Ρουμανία

Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο καθώς και 2 A/Φ από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ