Κοινωνία

Πυροσβέστες από την Κεντρική Μακεδονία στη μάχη με τις φλόγες στην Αττική

«Ήδη από χθες έχουν φύγει 16 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία με 45 πυροσβέστες, για να συμβάλλουν στον έλεγχο της πυρκαγιάς στην Αττική», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο 104,9 FM, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Τσολάκης.

«Έχουμε στείλει και πεζοπόρα τμήματα από τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, τα οποία αναχώρησαν με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Μακεδονία», επισήμανε ο κ. Τσολάκης και πρόσθεσε ότι γίνεται αποστολή μεγάλων πυροσβεστικών δυνάμεων και από άλλες περιφέρειες της χώρας.

Σχολιάζοντας τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική υπογράμμισε ότι «δυστυχώς όταν ο αέρας είναι τόσο δυνατός, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις την πυρκαγιά η οποία επεκτείνεται γρήγορα και τα καταστρέφει όλα στο πέρασμα της».

Στην εικόνα που αντίκρισαν οι διασώστες, οι οποίοι εντόπισαν τους ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά όταν εγκλωβίστηκαν σε χωράφι, αναφέρθηκε, μιλώντας στο "Πρακτορείο FM", ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νικόλας Οικονομόπουλος. «Οι διασώστες που ήρθαν από την Πάτρα, εντόπισαν σε ένα χωράφι μια ομάδα 30 συνανθρώπων μας να κείτονται κάτω σφιχταγκαλιασμένοι. Προσπάθησαν να διαφύγουν προς τη θάλασσα και δεν τα κατάφεραν», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Οικονομόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ