Κόσμος

Πρόστιμο-«μαμούθ» ύψους 4,3 δισ. σε εταιρία-κολοσσό του διαδικτύου

Πρόστιμο-μαμούθ, συνολικού ύψους 4,3 δισ. ευρώ αναμένεται ότι θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η αρμόδια αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό, το πρόστιμο επιβάλλεται καθώς η Google κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το Android για να περιθωριοποιήσει τους ανταγωνιστές της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο μία πηγή, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι μίλησε τηλεφωνικά αργά χθες με την Επίτροπο της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ για μία συνάντησή τους, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο μία πηγή.

Η έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών θεωρείται ως η πιο σημαντική από τις τρεις που έχει πραγματοποιήσει η ΕΕ κατά του τεχνολογικού κολοσού.

Η Βεστάγκερ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14.00 (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου αναμένεται να ανακοινώσει το πρόστιμο - ρεκόρ στη Google. Η Επιτροπή σημείωσε ότι η Βεστάγκερ θα μιλήσει για μία υπόθεση ανταγωνισμού, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...