Κοινωνία

Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού: Σοκαρίστηκαν και οι διασώστες με τους 25 αγκαλιασμένους νεκρούς

Σφιχτά αγκαλιασμένοι βρέθηκαν οι 25 άνθρωποι που βρήκαν τραγικό θάνατο στην παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι, στην περιοχή Αργυρή Ακτή.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, στο iefimerida.gr, ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο στο Μάτι,  ήταν αρκετοί ενήλικες καθώς και άντρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ από τις εικόνες σοκαρίστηκαν ακόμη και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι συνεχίζουν τις συντονισμένες προσπάθειες στα καμμένα εδάφη.

Μιλώντας για την εικόνα των σορών στην άκρη του γκρεμού, ο κύριος Οικονομόπουλος ανέφερε πως «οι εικόνες αυτές είναι δύσκολο να περιγραφούν με ανθρώπινες λέξεις και πως το θέαμα ήταν αρκετά σκληρό για όλους».

Η παρέμβασή του Εθνικού Σταυρού ξεκίνησε από την Κινέτα. Εκεί στήθηκε ένας σταθμό Πρώτων Βοηθειών και  μετά από κλήση των Δήμων Νέας Μάκρης και Ραφήνας στήθηκαν ακόμη δύο σταθμούς για παροχή πρώτων βοηθειών, διαδικασία αναζητήσεων, πρόνοιας και ψυχολογικής υποστήριξης.

Αυτήν την στιγμή συνεχίζεται η επιχείρηση στο Μάτι καθώς οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού μαζί με την αστυνομία ψάχνουν ένα- ένα τα καμμένα σπίτια και τα ξενοδοχεία της περιοχής για τυχόν νεκρούς ή τραυματίες.

Παράλληλα οι εθελοντές και το τμήμα νοσηλευτικής συνδράμουν με όλα τα μέσα, βοηθώντας τους πληγέντες και προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, καθώς και νερό και τροφή.

Ανοιχτό είναι και το Κλειστό Γυμναστήριο της Ραφήνας, όπου εκεί έσπευσαν όσοι επλήγησαν από την πυρκαγιά, λαμβάνοντας την φροντίδα των εθελοντών.

Να σημειωθεί πως οι διασώστες παραμένουν στις περιοχές, ενώ όσο περνά η ώρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...