Εθνικά θέματα

Προσωρινή αναβολή στράτευσης πυρόπληκτων και μεταθέσεις συγγενών τους προανήγγειλε ο Π. Καμμένος

Δύο μέτρα για την διευκόλυνση των οικογενειών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως επισήμανε ο κ. Καμμένος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, μετά από δική του πρόταση, αποφάσισαν την προσωρινή αναβολή στράτευσης για όσους νέους σε ηλικία στράτευσης κατοικούν στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης αποφασίστηκε η άμεση μετάθεση στο Λεκανοπέδιο Αττικής των οπλιτών που υπηρετούν στον Έβρο και σε άλλα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, και ανήκουν σε οικογένεια πυρόπληκτων, ώστε να βρίσκονται κοντά στους δικούς τους αυτές τις δύσκολες στιγμές.

https://youtu.be/bCQrhsWef20

Όπως τόνισε ο υπουργός, αρκεί να υποβληθεί ένα αίτημα των ατόμων που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις στους ανωτέρους τους, και η μετάθεσή τους θα ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και του Υπουργείου Άμυνας να συνδράμουν στην διευκόλυνση της διαβίωσης των πολιτών που έχασαν τα πάντα στη φωτιά. Όπως ανέφερε, ένα κινητό μαγειρείο έχει στηθεί από τον Στρατό Ξηράς στη Ραφήνα, κοντά στην Αργυρή Ακτή, το οποίο φροντίζει για την σίτιση όσων το χρειάζονται.

Επίσης στην περιοχή έχει στηθεί ήδη ένα κέντρο επιχειρήσεων για τις μεικτές περιπόλους που θα αρχίσουν να παραγματοποιούνται, για την προστασία της περιοχής, με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του στρατού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα μεταφοράς για τους κατοίκους, τα οποία ωστόσο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, αλλά και εκπαιδευμένους αξιωματικούς και μηχανικούς που μπορούν να συνδράμουν καίρια στην θωράκιση της περιοχής και, ενδεχομένως, την διάνοιξη δρόμων για τη διευκόλυνση των κατοίκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...