Περιβάλλον

Προσοχή! Καύσωνας: 48 ώρες σε αφρικανικό καμίνι η χώρα

«Καμίνι» θα θυμίζει η χώρα από τις επόμενες ημέρες ώρες, καθώς το πρώτο κύμα καύσωνα θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του από σήμερα: Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς, ενώ στα δυτικά ευνοούν και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσις τοπικά 6 Μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρα και θα φθάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει τους 40.

Αττική

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη και σκόνη αύριο

Αύριο Δευτέρα  ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ανάσα δροσιάς από την Τρίτη

Από την Τρίτη αναμένεται να υποχωρήσει ο καύσωνας. Ο  καιρός στη νότια νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.

Άνεμοι: στα νότια από δυτικές 5 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...