Κόσμος

Που άφησε ο Άντονι Μπουρντέν όλα του τα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία; (εικόνες)

Πολύ μικρότερη από τις εκτιμήσεις που είχαν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας είναι τελικά η περιουσία του Άντονι Μπουρντέν, του διάσημου σεφ που πέθανε τόσο απρόσμενα τον περασμένο Ιούνιο, βάζοντας ο ίδιος τέλος στη ζωή του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλία.

Σχεδόν έναν μήνα μετά την σοκαριστική αυτοκτονία του σελέμπριτι σεφ, η διαθήκη του ανοίχτηκε και αποκαλύφθηκε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονταν μόλις στα 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό εξέπληξε πολλούς, αφού πολλά ΜΜΕ είχαν υπολογίσει την περιουσία του Μπουρντέν, όσο εκείνος βρισκόταν εν ζωή, περίπου στα 16 εκατομμύρια. Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει και ο ίδιος πολλές φορές σε συνεντεύξεις του, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έπεφταν τελείως έξω αφού «δεν λάμβαναν υπόψη τον τελείως σπαταλο χαρακτήρα του».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η περιουσία του Μπουρντέν περιλαμβάνει 450.000 δολάρια σε μετρητά και καταθέσεις, 250.000 δολάρια σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και πάνω από 500.000 δολάρια σε οφειλές από πνευματικά και λοιπά δικαιώματα.

Ως εκτελέστρια της διαθήκης είχε οριστεί από τον διάσημο σεφ η εν διαστάσει σύζυγός του, Οτάβια Μπούσια, η οποία είχε αναλάβει εξάλλου τις λεπτομέρειες για την επιστροφή της σορού του στις ΗΠΑ και την κηδεία του.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει το 2016 μετά από εννέα χρόνια γάμου αλλά οι σχέσεις τους παρέμεναν πολύ αρμονικές, κυρίως χάρη στην κόρη τους, την 11χρονη Αριάν, που γεννήθηκε τον πρώτο χρόνο του γάμου τους, το 2007.

Η Αριάν είναι και ο αποδέκτης της μεγάλης περιουσίας του Μπουρντέν, όπως είχε ορίσει ο ίδιος στη διαθήκη του.

Ο Μπουρντέν υπεραγαπούσε την κόρη του και μιλούσε συχνά για εκείνη στις συνεντεύξεις του. «Με εκπλήσσει πόσο χαρούμενο είναι το κοριτσάκι μου. Δεν νομίζω να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Ξέρω ότι είμαι ένας στοργικός πατέρας» είχε πει στον New Yorker το 2016, λίγο μετά το διαζύγιό του από τη μητέρα της.

ariane-2
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...