Αθλητισμός

Ποια ομάδα έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Κύπρο;

Το ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Κύπρο σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για το κυπριακό ποδόσφαιρο, με τίτλο «Κυπριακό ποδόσφαιρο δεδομένα και αντιλήψεις».

Συγκεκριμένα στην ερώτηση ποια ομάδα υποστηρίζεται, ποσοστό 29,6% απάντησε "ΑΠΟΕΛ", 27% "ΟΜΟΝΟΙΑ" και ακολουθούν Ανόρθωση, Απόλλων και ΑΕΛ.

Άξια αναφοράς είναι τα στοιχεία που προκύπτουν στην ερώτηση κατά πόσο υπάρχουν στημένοι αγώνες στην Κύπρο. Το 95% των συμμετεχόντων, απάντησε θετικά.

ΕΡΕΥΝΑ

Σε ερώτηση για το ποιος εμπλέκεται στο στήσιμο των αγώνων, οι συμμετέχοντες απάντησαν κατά πλειοψηφία "μερικοί παράγοντες ομάδων".

Η επαρχία με την μεγαλύτερη ενασχόληση με το ποδόσφαιρο την έχει η Λευκωσία με ποσοστό που αγγίζει το 43% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η επαρχία Πάφου με μόλις 4%. Στη δεύτερη θέση είναι η Λεμεσός με 30% με την Λάρνακα να ακολουθεί στο 17% και η Αμμόχωστος στο 6%.

ΕΡΕΥΝΑ

Οι τρείς πρώτες ομάδες στη λίστα από το 2012 (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση) δείχνουν να «χάνουν» κόσμο με τις ομάδες της Λεμεσού χρόνο με τον χρόνο να κερδίζουν.

Άλλο ένα αποτέλεσμα που βγαίνει είναι η μη παρουσία σε γήπεδο του 41% του κόσμου που συμμετείχε στην έρευνα. Οι λόγοι που ωθούν τον κόσμο σε αυτή την αποχή είναι η βία 24% και η θέαση του αγώνα από την τηλεόραση 23%.

Άλλα δύο ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν είναι το ότι το 71% του κοινού που συμμετείχε στην έρευνα θεωρεί πως η κάρτα φιλάθλου θα φέρει τη μείωση της βίας στα γήπεδα. Παράλληλα όμως το ίδιο ποσοστό θεωρεί ότι οι σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων κάνουν καλό στις ομάδες.

ΕΡΕΥΝΑ

Σε ερώτηση για την εμπιστοσύνη προς την διαιτησία του πρωταθλήματος το 75% δήλωσε ότι δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη στους Κύπριους διαιτητές.

H έρευνα έγινε σε άτομα άνω των 15 ετών και αξιολογήθηκαν 1200 άτομα τα οποία είχαν ως κριτήριο φύλο, επαρχία και ηλικία. Από τα 1200 άτομα τα οποία ερωτήθηκαν τα 690 (57%) δήλωσαν ότι υποστηρίζουν κάποια ομάδα στην Κύπρο ενώ τα υπόλοιπα 510 (43%) δήλωσαν ότι δεν έχουν κάποια προτίμηση.

ΕΡΕΥΝΑ

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι ένα ποσοτικό δείγμα το οποίο είναι ικανό να αποφέρει σημαντικά συμπεράσματα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και τον αθλητισμό του τόπου γενικότερα. Η έρευνα αυτή επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια και είναι σχηματίζει μια γενικότερη εικόνα για τον αθλητισμό.

alphanews.live

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης