Κοινωνία

«Πλημμύρισε» το Σισμανόγλειο από εθελοντές αιμοδότες - «Πηγαίνετε σε άλλα νοσοκομεία»

Κατά εκατοντάδες συρρέουν οι πολίτες στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο προκειμένου να δώσουν εθελοντικά αίμα για τους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα από τη μεγάλη φωτιά στην ανατολική Αττική.

Η αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου ζητάει από τους πολίτες να απευθυνθούν σε άλλες μονάδες της Αττικής ή να επισκεφθούν ξανά το Σισμανόγλειο αύριο, λόγω της απίστευτα μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απηύθυνε έκτακτο κάλεσμα σε όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα:

Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ. – 14:00μ.μ.

Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. – 20:00μ.μ.

Επίσης όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ, μπορούν να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές