Εκκλησία

Πιστοί προσοχή! Προτεστάντες μοιράζουν ύπουλο προσηλυτιστικό υλικό στα Ιωάννινα

Προς το πλήρωμα των πιστών της καθ’ Ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, χαίρετε εν Κυρίω Ιησού πάντοτε. Σαρώνουν την περιοχή μας κατά τις τελευταίες ημέρες ομάδες προτεσταντών που μοιράζουν την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση μαζί με άλλο έντυπο υλικό.

Η Ιερά Μητρόπολη, σε γραπτή επικοινωνία που είχε με την εν λόγω ομάδα, τους συνέστησε, εάν θέλουν όντως να βοηθήσουν στη διάδοση της Καινής Διαθήκης, να δωρίσουν τα έντυπα στην Ιερά Μητρόπολη, ώστε η ίδια η τοπική μας Εκκλησία, η οποία ήδη έχει μοιράσει χιλιάδες αντίτυπα, να συνεχίσει την διανομή της εγκεκριμένης μεταφράσεως, χωρίς να υπάρχει επέμβαση μιας μη Ορθόδοξης ομάδας στο ποιμαντικό της έργο, πράγμα που μπορεί από την ομάδα αυτή να στοχεύει σε ύπουλο προσηλυτισμό.

Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί έκαναν όπως πάντοτε την πονηριά τους, να διανείμουν μόνοι τους την Καινή Διαθήκη μαζί με άλλο υλικό. Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα πρέπει να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εκτός Εκκλησίας. Βεβαίως, οι Καινές Διαθήκες έχουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και όσοι τις έλαβαν μπορούν να τις κρατήσουν. Το άλλο, όμως, ύπουλο προσηλυτιστικό υλικό δεν πρέπει να γίνει δεκτό. Αγαπητοί μας Χριστιανοί μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο τι ακούμε και τι μελετούμε, στο τι δεχόμαστε και τι απορρίπτουμε. Η αλήθεια υπάρχει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Το τέλειο, βεβαίως, είναι να κλείσουμε τις πόρτες μας σε κάθε ομάδα και επίβουλο που βρίσκεται εκτός Εκκλησίας. «Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μετά πάντων υμών· αμήν».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων

epirusgate.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ