Κίνα

Περιστέρια-drones παρακολουθούν πολίτες στην Κίνα - Χρησιμοποιούνται από τουλάχιστον 30 υπηρεσίες (Βίντεο)

Αυτό κι αν είναι life style! Ζώντας στην πόλη, τα περιστέρια είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Σε άλλους προκαλούν απέχθεια - «αρουραίους της πόλης» τα αποκαλούν - σε άλλους γεννούν γλυκύτητα. Όπως και να έχει, είναι μέρος της ζωής μας. Αν είναι όμως εργαλεία παρακολούθησης τού τι κάνουμε;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό συμβαίνει ήδη στην Κίνα. Τουλάχιστον 30 στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα πτηνά-ρομπότ. Λεπτομέρειες της τεχνολογίας που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και κάποια λίγα χρόνια έδωσε πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στην εφημερίδα «South China Morning Post».

Τα περιστέρια-κατάσκοποι κινούν τα φτερά τους για να κάνουν μανούβρες μιμούμενα την κίνηση των πουλιών και είναι τόσο αθόρυβα που όταν έγινε δοκιμή με πτήση πάνω από ένα κοπάδι προβάτων στην Εσωτερική Μογγολία, τα προβατάκια - που αλαφιάζουν με το παραμικρό - δεν πήραν είδηση!

Του προγράμματος, που έχει την κωδική ονομασία «Περιστέρι», ηγείται ο καθηγητής Σονγκ Μπιφένγκ του Northwestern Polytechnical University στη Χσιάν (έχει ήδη εργαστεί στην κατασκευή του J-20, του κινεζικού πολεμικού αεροσκάφους τεχνολογίας stealth).

https://www.youtube.com/watch?v=m8JFJh8Kknc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...