Κοινωνία

Περιγραφή - σοκ από πολίτη που βρέθηκε στη λίστα των αγνοουμένων: «Γλίτωσα από τις φλόγες σαν κασκαντέρ»

ια περισσότερες από δέκα ώρες ο κ. Γεράσιμος Κλαμαριάς, συνταξιούχος και μόνιμος κάτοικος στο Μάτι, θεωρούνταν “αγνοούμενος”, όταν τα ανίψια του -που ζουν στην Γερμανία και δεν μπόρεσαν να έρθουν σ΄ επαφή μαζί του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας- επικοινώνησαν με τον Ερυθρό Σταυρό και “ανέβασαν” στη συνέχεια φωτογραφία του σε ψηφιακή βάση αγνοουμένων που λειτούργησε αμέσως μετά την καταστροφή. “Βλέποντας στα τηλεοπτικά δίκτυα εικόνες από τις φωτιές στην Ανατολική Αττική τα ανίψια μου προσπάθησαν επανειλημμένα να επικοινωνήσουν μαζί μου. Εγώ όμως δεν πήρα το κινητό φεύγοντας βιαστικά από το κτήμα προκειμένου να μην εγκλωβιστώ από τη φωτιά. Αυτοί με δήλωσαν ως αγνοούμενο και δημοσιοποίησαν μάλιστα και φωτογραφία μου” λέει στο protothema.gr, ο 82χρονος συνταξιούχος.

Ο ίδιος περιγράφει πως διέφυγε από την πύρινη λαίλαπα που είχε πλησιάσει απειλητικά το κτήμα που ζει και κινδύνευε να τον εγκλωβίσει με τραγικά αποτελέσματα. Χωρίς να χάνει χρόνο, όπως λέει, μπήκε στο αυτοκίνητό του και πέρασε  κάτω από τα φλεγόμενα πεύκα σαν κινηματογραφικός κασκαντέρ. “Η φωτιά πλησίαζε απειλητικά. Τα δέντρα μπροστά από την αυλόπορτα είχαν ήδη τυλιχτεί στις φλόγες με τα κλαδιά τους να σχηματίζουν μια πύρινη αψίδα.  Μπήκα μέσα στο αυτοκίνητό μου, είπα μέσα μου : “Ή τώρα ή ποτέ”. Πάτησα γκάζι και βούτηξα προς την αυλόπορτα σαν κασκαντέρ. Βγήκα στο δρόμο, ακούγοντας τα σκυλιά μου από πίσω να γαβγίζουν, και κινήθηκα αμέσως προς την Αγία Μαρίνα” λέει ο κ.Κλαμαριάς, τονίζοντας πως θα θυμάται για πάντα τη στιγμή που βούτηξε με το αυτοκίνητό του κάτω από τις φλόγες για να γλιτώσει.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να μετακινηθεί και από την Αγία Μαρίνα, όπου οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά, προς τον Άγιο Ανδρέα που πολύς κόσμος ήδη είχε αναζητήσει καταφύγιο. “Τα ξημερώματα της Τρίτης επέστρεψα και πάλι στο κτήμα μου, με τις εικόνες της καταστροφές να συγκλονίζουν. Κρίμα στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα. Μόνο μια αποθήκη γεμάτη με έπιπλα κάηκε στο κτήμα μου. Το σπίτι γλίτωσε. Εγώ στάθηκα τυχερός. Άλλοι δυστυχώς όχι” λέει, δηλώνοντας απαισιόδοξος για το εάν μετά την τραγωδία αλλάξει κάτι στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστροφών στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...