Σκοπιανό

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κυρώθηκε εκ νέου η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων - Τα επόμενα βήματα - «Βέτο τσέπης» ετοιμάζει ο Ιβάνοφ

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ επικύρωσε για δεύτερη φορά τη συμφωνία των Πρεσπών, που επέστρεψε στο κοινοβούλιο μετά την άρνηση του Προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, να υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Το κοινοβούλιο στα Σκόπια είχε επικυρώσει τη συμφωνία, στις 20 Ιουνίου, με 69 ψήφους υπέρ και καμία κατά, καθώς οι βουλευτές του αντιπολίτευσης του εθνικιστικού VMRO-DPMNE δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Προκειμένου να ψηφιστεί ο νόμος για τη συμφωνία των Πρεσπών, απαιτούνταν πλειοψηφία 61 βουλευτών που θα ψήφιζαν υπέρ.

Κατόπιν της επικύρωσης η συμφωνία θα αποσταλεί και πάλι στον Πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης στα Σκόπια, ο Ιβάνοφ δεν θα υπογράψει το διάταγμα για την επικύρωση της συμφωνίας και θα εφαρμόσει το λεγόμενο «βέτο της τσέπης»,  όπως συνέβη με τον νόμο σχετικά με την διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ